sabotage Opublikowano 8 Sierpnia 2007 #21 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 HMm wlasnie rozpadla mi sie grzalka "Hagenowska" Elite... po Caaalych 8 miesiacach użytkowania, idac za rada blizniaka kupilem WEIPRO, zapowiada sie OK, wszytsko ladne,schludne, poki co dokladne, pierwszy kontakt, bardzo pozytywny, poczekamy, zobaczymy...
blizniak2 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 #22 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Hehe to w razie wpadki będzie na mnie. A tak na poważnie to ja jestem zadowolony z Weipro.
MarcinGoluch Opublikowano 17 Sierpnia 2007 #23 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Pierwsza moja grzalka był Jager ale to była 50W wiec do 216L malo sie nadawala. Kupiłem Haegena Elite i ....... masakra. Z tego co zauwazylem mimo ustawienia temperatury i osiagniecia jej w akwarium grzalka samoczynnie lubi sie zalaczyc na pare chwil przez co temp wody jest nieco podwyzszona. O ile w chlodniejszych porach podwyzszanie teperatur miesci sie w granicy 0,5st o tyle w chwili obecnej jest to nawet do 3st wiec wolalem ja calkiwice wylaczyc. Jakos wykonania hmm wydaje sie ok. Sluzy juz ponad rok i jak narazie poza tym denerwujacym zjawiskiem zalaczania jest ok.
iza121 Opublikowano 28 Maja 2018 #24 Opublikowano 28 Maja 2018 (edytowane) Jak w 2018 roku, to wyglada? Czy nadal Eheim Jager wygrywa? Jezeli za stary temat, to przepraszam, ale ten wyswietla się jako pierwszy szukajac informacji na ten temat w Google, wiec wydawal mi się najbardziej odpowiedni Edytowane 28 Maja 2018 przez iza121
piotriola Opublikowano 30 Maja 2018 #25 Opublikowano 30 Maja 2018 W dniu 28.05.2018 o 15:15, iza121 napisał: Jak w 2018 roku, to wyglada? Czy nadal Eheim Jager wygrywa? Jezeli za stary temat, to przepraszam, ale ten wyswietla się jako pierwszy szukajac informacji na ten temat w Google, wiec wydawal mi się najbardziej odpowiedni Witaj, posiadam grzałki sery bardzo żywotne ale drogie. Kilka lat temu w rozmowie z hurtownikiem dowiedziałem się że cała firma śmiga na Atmanie. Kupiłem, dobra cena około 50 zł śmiga 3 lata i dalej testuję. 1
iza121 Opublikowano 30 Maja 2018 #26 Opublikowano 30 Maja 2018 Godzinę temu, piotriola napisał: Kilka lat temu w rozmowie z hurtownikiem dowiedziałem się że cała firma śmiga na Atmanie niewykluczone, ja mam w jednym z akwariów filtr Atmana, działa już 6 rok ;p Z drugiej strony mam też grzałkę firmy Aqua-shut (w dodatku odkupioną używkę), której co prawda praktycznie nie ruszam termostatu, ale ta działa już ok 10 rok. Ciężka sprawa. Ogólnie Atman obecnie, nie jest dostępny nigdzie u mnie stacjonarnie, chociaż się jeszcze rozejrzę, bo o tej firmie zapomniałam, a na Allegro i to co tam się ostatnio wyrabia (albo ja mam pecha), nie mam siły. Z drugie strony chcę kupić coś co mi ryb nie ugotuje i będzie działało kilka lat, cena rzędu 50 w tą, czy w tamtą, nie gra aż tak znacznej roli.
darkon Opublikowano 31 Maja 2018 #27 Opublikowano 31 Maja 2018 Jeżeli nie spieszysz się z zakupem grzałki to się wstrzymaj 2-3 miesiące, pod koniec lata mają się pokazać dwa modele fajnych grzałek Aquaela, jedna z ceramicznym elementem grzejnym może okazać się lepsza od Jagera, będzie oddawać ciepło prawie całą powierzchnią.Wytapatalkowane
mwojciechowski47 Opublikowano 31 Maja 2018 #28 Opublikowano 31 Maja 2018 Najlepsza grzałka dla mnie, to gold aquaela działają u mnie bez zarzutu już 2 lata.
mwojciechowski47 Opublikowano 31 Maja 2018 #29 Opublikowano 31 Maja 2018 (edytowane) 200W kosztuje ok 100zł Edytowane 31 Maja 2018 przez mwojciechowski47
Pleziorro Opublikowano 31 Maja 2018 #30 Opublikowano 31 Maja 2018 2 godziny temu, mwojciechowski47 napisał: 200W kosztuje ok 100zł Połowę mniej niż napisałeś U mnie działa od 2 lat 300W (59zł)
Rekomendowane odpowiedzi