Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Metriaclima Callainos Ice Whites

Labidochromis caeruleus yellow

Cynotilapia sp. hara Gallireya Reef

Tu zamiast hary możesz dać saulosi coral. Taki zestaw pływał w mojej 240 bez problemowo ponad dwa lata (jednosamcowo).

Opublikowano

Zamiast callainosa daj M.joanjohnsonae i problem rozwiązany.

Będzie niebieski terytorialista - hara

żółty nieterytorialista - L.caeruleus

pomarańczowe samice/niebieski samiec pilnujący skały - M.joanjohnsonae

Dieta bardzo podobna.

Jak widać wszystko współgra, nic tylko zarybiać ;)

Opublikowano

Propozycja Pereza jak najbardziej na + :) samice M.joanjohnsonae to chyba jedne z ładniejszych samic w malawi (samiec nie koniecznie ;))

---------------

No i wszystkie gatunki do kupienia w zaprzyjaźnionym sklepie w Trzebini :).

Opublikowano
Oczywiście, mają bardzo dużo pomarańczowych kropek.

Mam ten gatunek, rzekłbym ze są srebrzysto-zielonkawe, pomaranczowe pasy im dopiero z bliska widac ;)

Opublikowano

Zdjęcie z zdjęciem, ile jest wspaniałych odblaskowych pyszczaków i tropheusów robionych fleszem... :D 90% na żywo wygląda inaczej i niejeden się rozczarował ;) Samice joanhohnsonae w realu połyskują się srebrzyście zielonkawo/niebieskawo w zależności od światła a te paski to jako dodatek jest. Pomarańcz jest w dodatku, w paskach i nie jest go dużo - trzeba się go przyjrzeć. Ładnie pomarańczowe mogą być sztuczne saulosi coral np. Jak ktoś dobiera się ryby z pierwszej lepszej strony na googlu, z fleszem albo strasznie przerobione to się wtopi bardzo szybko, trzeba na żywo ocenić w miarę możliwości :)

Opublikowano

Widziałem je na żywo i mają sporo tego dodatku ale i dodatkowy smaczek w postaci "srebrzyście zielonkawo/niebieskawego" tylko dodaje im uroku. Oczywiście oświetlenie ma tu duże znaczenie, przy "prostym" ledowym na pewno ryba zblednie.

Opublikowano

Baniak dojrzewa ja nadal nie wiem czego chcę:P

Teraz mam wizje na:

aulonocara https://www.google.pl/search?q=aulonocara&psj=1&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.49641647,d.Yms,pv.xjs.s.en_US.NyLNrjc7wJY.O&biw=1524&bih=767&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=7CjwUc-HFczBtAa2rIDACw

i Labidochromis caeruleus yellow

Proszę o informacje użytkowników którzy posiadają ten gatunek Aulonocara -na necie za dużo się nie rozpisali :) [najbardziej istotne informacje na temat hodowli]

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i czynny udział w rozmowie

Pozdrawiam

Sebastian