krzysiutoja Opublikowano 25 Lipca 2013 #21 Opublikowano 25 Lipca 2013 Witaj z aulonocara jest taki problem że na rynku jest wiele krzyżówek Musisz uważać przy kupnie nie kupuj importu z Azji Powinieneś wiedzieć jak dany gatunek ma wyglądać , najlepiej widzieć rodziców ja mam aulonocara red rubin bardzo ładna ryba chyba nie występuje w j Malawi .Mam aulonocara fire fish na pewno nie występuje w Malawi osobiście mogę powiedzieć że niczym się nie różni od aulonocary które występują w warunkach naturalnych . Posiadam również aulonocara ngara mdoka samiec nie jest zainteresowany samicami innego gatunku . red rubin i fire fish tu mogą się krzyżować . 240 l trochę mało na aulonocary ostatecznie jeden gatunek z dosyć spokojnym labidochromis caeruleus Musisz sprawę przemyśleć .Pozdrawiam
Perez666 Opublikowano 25 Lipca 2013 #22 Opublikowano 25 Lipca 2013 Raffy to musisz mieć te ryby jakiegoś kiepskiego sortu jeśli nie wyglądają jak na focie. Aulony w 240 l to chybiony pomysł.Nie wspominając o tym, że rr i ff to nawet koło plakatu z j.Malawi nie pływały
Sebastian2013 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor #23 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Ewentulane korekty? Aulonocara fire fish 1*2 Aulonocara Stuartgranti 1*2 Labidochromis Caeruleus - Yellow 2*6 Lub Aulonocara fire fish 2*5 Aulonocara Stuartgranti 2*5 Labidochromis Caeruleus - Yellow 2*4 Ktoś doradzi lub odradzi ?
Rekomendowane odpowiedzi