Sebastian2013 Opublikowano 20 Lipca 2013 #1 Opublikowano 20 Lipca 2013 Witam, Powoli przymierzam się do zakupu ryb (akwarium już dojrzewa), będzie to moje pierwsze Malawi. Poniżej zestawienie-proszę o komentaże i dobór ilości samiców i samic. Labidochromis caeruleus yellow pseudotropheus demasoni Metriaclima callainos Pozdrawiam Sebastian
Slawek-meszek Opublikowano 20 Lipca 2013 #3 Opublikowano 20 Lipca 2013 Poczytaj proszę dział obsady, to na początek. Tam dowiesz się że demasoni i yellow to dwie ryby o skrajnym żywieniu. Nie mogą ze sobą egzystować. Tutaj możesz znaleść dużo przykładowych obsad do najbardziej popularnego zbiornika http://forum.klub-malawi.pl/obsady-zbiornikow-2013-t21076.html Ps Zadanie sobie trochę trudu i poczytanie, nie boli.
Sebastian2013 Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor #4 Opublikowano 20 Lipca 2013 Poczytaj proszę dział obsady, to na początek. Tam dowiesz się że demasoni i yellow to dwie ryby o skrajnym żywieniu. Nie mogą ze sobą egzystować. Tutaj możesz znaleść dużo przykładowych obsad do najbardziej popularnego zbiornika http://forum.klub-malawi.pl/obsady-zbiornikow-2013-t21076.html Ps Zadanie sobie trochę trudu i poczytanie, nie boli. Czytałem:)- ta obsada kolorystycznie przypadła mi do gustu. Demasoni odpada Polecisz alternatywe:)
Slawek-meszek Opublikowano 20 Lipca 2013 #5 Opublikowano 20 Lipca 2013 Właśnie to jest podstawowy błąd początkującego. Każdy wybiera pysie kolorystycznie a nie z preferencji żywieniowych. Jeżeli chcesz zostawić L. yellow i M calaimos to może do tego P saulosi lub M maingano. Układy haremowe to L yellow 2+4 M callainos 1+3, P saulosi 1+4 lub M maingano. Po za tym demonek jest strasznie nie przewidywalną rybcią i dość ciężką do hodowli na początek. A nie chciałby ab ta rybka zniechęciła Ciebie do biotopu Malawi. Ewentualnie dwie inne obsady Labidochromis caeruleus-yellow 2+4 Melanochromis cyaneorhabdos -maingano 1+4 Metraclima msobo magunga 1+4 Metraclima callainos 1+4 Cynotilapia sp. hara Gallireya Reef 1+4 Melanochromis cyaneorhabdos -maingano 1+4 Proszę poczytaj ten link który zamieściłem wcześniej 1
Sebastian2013 Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor #6 Opublikowano 20 Lipca 2013 Bardzo dziękuję za pomoc Proszę jeszcze o ewentualne korekty i dobór ilości samic i samiec Metriaclima Callainos Ice Whites Labidochromis caeruleus yellow Cynotilapia sp. hara Gallireya Reef
Bezprym Opublikowano 20 Lipca 2013 #8 Opublikowano 20 Lipca 2013 Polecam tobie jeszcze coś takiego. Labidochromis caeruleus Metriaclima Callainos cobalt blue Labidochromis sp. Perlmutt
Slawek-meszek Opublikowano 21 Lipca 2013 #9 Opublikowano 21 Lipca 2013 Wydzieliłem wątek do http://forum.klub-malawi.pl/podobienstwo-samiczek-krzyzowka-t21599.html
Sebastian2013 Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor #10 Opublikowano 21 Lipca 2013 eljot12 - Co byś polecił w takim układzie (mam już kompletny dylemta przeskanowałem tyle obsad i już nie wiem co bym chciał
Rekomendowane odpowiedzi