Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi na forum proponowali rozpuscic w pojemniku napelnionym woda z akwa ,później na sitko i polewac woda ro di. Wszystko pomogło po dwóch tygodniach.pozdrawiam.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

Opublikowano
Az się rozpuszcza :)

To nie kwas ;) Ale eljot na rację, wszystkim powtarzam, że no3 musi być niskie tak jak w jeziorze. To jak powietrze, w wysokim no3 młode ryby mają problem z porządnym wzrostem, wybarwianiem, łatwiej chorują itp. Ja osobiście się staram utrzymywać no3 max do 0-10mg/l, ale myślę, że zawartość do 20mg/l jest jeszcze akceptowalna, ale nie więcej :)

Opublikowano
Ja osobiście się staram utrzymywać no3 max do 0-10mg/l, ale myślę, że zawartość do 20mg/l jest jeszcze akceptowalna, ale nie więcej

Wszystko spoko, ale mi dla przykładu w kranie leci woda, która ma na no3 - 10 :) A na hydroponikę średnio mam miejsce.

Opublikowano

Witam

Wczoraj podmieniłem 40% wody, dzisiejsze wyniki:

* No3- 40mg/l- dalej wysokie, będę podmieniał codziennie ~ 30% przez tydzien i wtedy zobaczę, obsadę w akwa mam do redukcji około 10 sztuk na sprzeadaż

* Po4 ? - właśnie skończył mi się test i w związku z tym proszę o poradę jakiej firmy kupić !!

pozdrawiam

Opublikowano

Padidar, jako że mieszkasz w Gdyni, weź próbkę wody i podjedź na ul. Morską 65A do Reef Shopu. Za drobną opłatą zmierzą Ci Hanką poziom fosforanów. Przy okazji kupisz sobie test i porównasz wyniki. Z tych tańszych polecam Salifert.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.