Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świeżutki kawałek z nowej płyty, która ma się ukazać w kwietniu, ale już w lutym wspólnie z kolegą @troad zobaczymy ich na koncercie we Wrocławiu i może usłyszymy więcej nowych utworów peace.gif

• Lubię to 3
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Liqid Tension Experiment :). Dla niektórych za dużo tam nutek, mnie się bardzo podoba.
Jak to kiedyś określ Portnoy to taki Dream Theater ale bez irytującego wokalu :D.

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, troad napisał:

Liqid Tension Experiment :). Dla niektórych za dużo tam nutek, mnie się bardzo podoba.
Jak to kiedyś określ Portnoy to taki Dream Theater ale bez irytującego wokalu :D.

Rozmawialiśmy o tym na koncercie:) Super!🤘 Rzuć okiem (a raczej uchem:P) na chłopaka peace.gif

Edytowane przez Bartek_De
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Bartek_De napisał:

Rozmawialiśmy o tym na koncercie:) Super!🤘 Rzuć okiem (a raczej uchem:P) na chłopaka peace.gif

Ano rozmawialiśmy :).
Sam pogrywam na gitarze, więc c
o do takich filmików to, pamiętam jak nastała era Youtuba. Wszystko stało się prostsze, dostęp do tabulatur wszystko wytłumaczone z jednej strony super, a z drugiej jak oglądasz armię małolatów i ich umiejętności to najchętniej wyrzuciłbyś gitarę przez okno ;).
Ale generalnie to jest piękne, bo to wszystko poszło do przodu.
Uwielbiam gitarowe granie. Oprócz takich oczywistych mistrzów solowego grania jak Vai, Satriani czy Malsteem, jest też sporo takich z bogatą przeszłością który nadal nagrywają z innymi, ale mają też solowe projekty, np. Kotzen lub Gilbert. Ostatnio znowu właśnie się zasłuchuje w Paulu Gilbercie. Nie pędzi już po gryfie na złamanie karku jak kiedyś ;) np. w Racer X. Takie pomieszanie rocka, bluesa i  jazzu. 

Edytowane przez troad
  • Lubię to 1
Opublikowano

OOO, ilu tu metalowych akwarystów, to i ja się dołączam. Słucham od Rocka po Death, wszystko co dobre. Ostatnio mnie taki kawałek zachwycił

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja do death nie dojrzałem, jak Tomek do predatorków. Ale przypomniał mi się mój ulubiony cover w wykonaniu Ministry. Jak na mój gust, lepszy od oryginału.

PS widzę, że najwięcej tu ludzi z dwuch obozów rock-metal i hip hop - rap. A pamiętacie możne ścieżkę dźwiękową do filmu Judgement Night? Było tam pare niezłych kawałków, które łaczyły te dwa światki muzyczne. Jeden z moich ulubionych na tej płycie:

Pzdr. Rysiek.

• Lubię to 2
Opublikowano
Godzinę temu, rysib napisał:

A pamiętacie możne ścieżkę dźwiękową do filmu Judgement Night?

Jasne, nawet mam tę płytę:D Faith No More spoko, ale dla mnie najlepsze - Slayer z Ice-T i Helmet z House of Pain🤘

• Lubię to 1