krzysiek2301 Opublikowano 19 Października 2013 #11 Opublikowano 19 Października 2013 Witam kolego, Super, że pokusiłeś się o post aktualizacyjny ja jestem zbyt leniwy aby coś fajnego wysmarować. Jednak teraz będę zakładał nowy zbiornik i na pewno zdam relacje na forum Misiek mam pytanie do Ciebie, ponieważ też na dno chcę dać poliwęglan. Powiedz jak Ci się sprawuje te rozwiązanie, nie masz żadnych problemów?
Misiek Opublikowano 24 Marca 2014 Autor #12 Opublikowano 24 Marca 2014 Wszystko wskazuje na to, że na 7 Mbamb aż 5 to samce Póki co, gorących akcji jeszcze nie ma, zdarzają się małe podjazdy. Jeśli ktoś poszukuje samca mbamby to pewnie niebawem będę musiał mieć część z nich na wydaniu. A sam będę musiał się rozejrzeć za panienkami.
Misiek Opublikowano 12 Maja 2014 Autor #13 Opublikowano 12 Maja 2014 Mały update Na początek kilka poglądowych zdjęć z września 2013 - http://s356.photobucket.com/user/misiekrk/slideshow/Malawi-220l/2013-09 Obecne zdjęcia z połowy kwietnia, ale w końcu udało mi się za nie zabrać i wybrać choć kilka które jakoś kwalifikują się do wstawienia. Mbamby najczęściej dalej szaro bure. Czasami cześć samczyków łapie kolor i zaczyna robić małą drakę między sobą. Póki co największemu yellow nadal nikt nie wchodzi w drogę. Gość ma największy brzuch w akwarium... Kamienie ładnie porosły glonem, który miejscami przyjemnie zielenieje. Jedna Mbamba jest szczególnie ciemniejsza od towarzystwa Obecny szeryf w zbiorniku, szacuje go na 7,5 cm. Jest jeszcze jeden zbliżony mu rozmiarem Yellow, pozostała piątka jest wyraźnie mniejsza. Mbamby raczej nie przekraczają 6 cm, ale od początku były mniejsze. I na koniec Ulubiona i najchętniej oblegana kryjówka w zbiorniku, która generuje najwięcej waśni
Rekomendowane odpowiedzi