M msobo magunga -opis i spostrzeżenia hodowcy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez duch · Opublikowano
Chyba napisze do zoolka bo czuje że nic się tutaj nie dowiem... -
Nie zadawaj mi takich pytań bo ja na przykładzie testów kropelkowych miałem na myśli ważność antychlorów na np. pół roku albo więcej. Przykładowo bo chce się tego dowiedzieć. Nic nie pisałem o 48h bo to bzdura. Moje pytanie kieruje do kogoś kto zna się na chemii i czy może mi powiedzieć ile czasu ważności mają antychlory po pierwszym użyciu? Do kogoś kto się naprawde na tym zna. -
Przez Tomasz78 · Opublikowano
A pisze na tym uzdatniaczu żeby po otwarciu zużyć w ciągu np; 48h? -
No tak ale to chemia. Tak samo jak np. odczynniki od testów kropelkowych po otwarciu są zdatne (czyli pokazują prawdziwe wyniki) przez jakieś pół roku, może troche więcej a potem trzeba je wymieniać. Dlatego to mnie tak zastanawiało w sprawie tych uzdatniaczy. Bo to jest chemia. -
Przez Tomasz78 · Opublikowano
Uzdatniacz to nie mleko żeby skracało ważność po otwarciu. -
Witam Posiadam dwa preparaty typu antychlor czyli uzdatniających wode. Jeden od Zoolka drugi Biotopol od JBL. Zoolek jest napoczęty od pół roku a Biotopol dawniej używałem i jest napoczęty od jakiś rok czas. Obecnie jade z zoolkiem i ogólna ważnośc jest do 2026 roku do września. Ale skoro mam go napoczęty od pół roku to chyba jego ważność jest o wiele krótsza, bo ta do września 2026 roku to jest ważność NIE napoczętego preparatu. Czy może coś myle? -
Czyli tak to jest skonstruowane. No dobrze wiedzieć, większość kubełków co miałem była z tą rurą przechodzącą przez cały filtr. Czytałem też ostatnio na innych forach niepochlebne opinie o tych filtrach(e702 i e902) ale skoro u mnie jakoś to działa tzn. woda jest czysta i parametry są ok to spoko, nie będe się tym przejmował. -
Przez suricade · Opublikowano
Ta gąbka na górze to prefiltr, jej zadaniem jest zbieranie zanieczyszczeń. Ma chronić pozostałe kosze przed nadmiernym zbrudzenie. W trakcie użytkowania filtra brud gromadzi się także na dnie kubełka w więc obieg wody jest prawidłowy, po prostu konstrukcja jest inna. Nie wszystkie filtry mają taką rurę przechodzącą przez kosze. -
Przez AGAT · Opublikowano
Produkcja modułów cd. Tutaj różne wersje zastosowałem i moim zdaniem najłatwiej i najszybciej wychodzi z siatką rabatową plus gaza 1m2 (1,2 zł.), którą moczymy w całości w zaprawie a następnie nanosimy na bryłę z siatki - jednorazowa akcja, rewelacja Dodatkowo zdjęcia z wstępnego malowania poprzednich modułów - na razie kombinuję z kolorem - w drodze brąz i ciemna zieleń. W sumie do mieszania będzie czarny, antracyt, brąz i zieleń. -
OK co do tego OPEN to już wiem że to służy m.in. do regulacji siły przepływu wody(ale tylko na OUT można tym się bawić).
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi