Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Małe podmiany, ale często - kilka razy w tygodniu. Zacznij już dzisiaj wiadrem. Pojutrze podmień kolejne wiadro Jak bedziesz na takim ledwo rozpoczętym cyklu azotowym czekał tydzień, to podmienisz wodę razem z rybkami ( a raczej z tym, co po nich zostanie)

• Dziękuję 1
Opublikowano

--

Kurcze mierzyłem dziś no2 i rośnie jest 0,2

Wlałem jedna ampułkę, podmieniłem 20L wody oraz wstawiłem falownik jvp-100 rozumiem ze wodę co drugi dzień podmieniać?bo tez takie opinie były na innych tematach z no2.

Jak długo musi być wł.napowietrzanie na maxa?

No i mam problem z ustawieniem cyrkulacji w baniaku!

http://zapodaj.net/753eeeb287642.jpg.html

A-wylot z biologa

b-falownik

c-wlot do biologa

d-mechanik

I tak wylot z biologa jak i falownik są skierowane w przednia szybę a mechanik w tylna szybę mechanik jest na 3/4 wysokości i wali z środek tylnej szyby a falownik i biolog w przedni środek szyby i mam problem bo nie dość ze mam szybki prąd wody widzę ze rybki się z nim zmagają to gówienka się gromadzą pod mechanikiem i generalnie po całym baniaku.Próbowałem zredukować szybkość wylotu z mechanika ale nic to nie daje jeżeli chodzi o gówienka .Wstawiłem ten filtr mechanika aquela2000/H i nie mogę ustawić cyrkulacji mimo ze jest tak samo jak poprzedni.

Opublikowano

Dziękuje ze ktoś odpisał bąbelki muszę tak mieć by zbić no2 tak mi tutaj radzili koledzy a mechanika na której ściance dać tej co jest teraz, czy tej tylnej bo rozumiem ze ma być blisko wlotu do biologa.i w którą stronę skierować wylot z mechanika a i co z falownikiem będzie on potrzebny?

Opublikowano

Bąbelki mogą minimalnie pomóc zbić NO2, lecz pod warunkiem, że masz za wysokie NH3/4, które szybko jest przetwarzane na NO2. W przeciwnym wypadku IMHO Ci dodatkowe napowietrzanie nic nie da.

Opublikowano

Daj mechanika na tylną ściankę i skieruj wylot wzdłuż niej.Możesz spróbować także na bocznej ściance. Falownik skierowałbym bardziej w dół na przednią szybę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.