KKD Opublikowano 2 Lutego 2013 #1 Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam, mam inkubującą firefish, to jej (i moja) pierwsza ikra, wczoraj wypuściła jedno ziarenko, czy są szanse, żeby dotrzymała te młode?Nie mam pojęcia czy to normalne?
eljot Opublikowano 2 Lutego 2013 #2 Opublikowano 2 Lutego 2013 Pierwsza inkubacja rzadko się udaje, może połknąć ikrę lub młode, może też pogubić ikrę, najlepiej zostaw ją w spokoju niech się uczy.
Perez666 Opublikowano 2 Lutego 2013 #3 Opublikowano 2 Lutego 2013 Tym bardziej, że to sztuczna ryba i niewiadomo czy samce są płodne i jak zachowują się samice podczas inkubacji.
KKD Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor #4 Opublikowano 2 Lutego 2013 Tym bardziej, że to sztuczna ryba i niewiadomo czy samce są płodne i jak zachowują się samice podczas inkubacji. sztuczna tzn? jest ze sprawdzonej hodowli, nie z podrzędnego zoologa,wiem, że z samcem jest wszystko ok, wiem tyle, że własnie tej samicy to pierwsza inkubacja bo mam harem 1+3 i wolałam dopytać, żeby mój mąż zawału nie dostał jak jego ulubienica zacznie przedwcześnie jeść pokarm z resztą zamiast siedzieć za kamieniem i inkubować
eljot Opublikowano 2 Lutego 2013 #5 Opublikowano 2 Lutego 2013 Perez miał na myśli to że, jest to gatunek stworzony przez człowieka nie naturę.
KKD Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor #6 Opublikowano 2 Lutego 2013 Perez miał na myśli to że, jest to gatunek stworzony przez człowieka nie naturę. ok, rozumiem, dzieki
Raffy Opublikowano 2 Lutego 2013 #7 Opublikowano 2 Lutego 2013 Tym bardziej, że to sztuczna ryba i niewiadomo czy samce są płodne i jak zachowują się samice podczas inkubacji. Mnożą się akurat bardzo dobrze, firefishów nigdy nie brak - czego nie można powiedzieć o naturalnych aulonocarach
KKD Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor #8 Opublikowano 20 Lutego 2013 F-F ładnie wypuściła 22 pyśki, teraz szczęśliwie śmiga po akwa 18 jest ok
Rekomendowane odpowiedzi