Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie weźcie pod uwagę że to co proponujecie ma pływać z "ciapowatymi" aulonami. IMHO afry, msobo, bedą przeganiać aulony i strzępić im piękne płetwy:) Miałem bardzo krótko młode aulonki z maingano w jednym akwa i aulony miały przechlapane.

Opublikowano
Panowie weźcie pod uwagę że to co proponujecie ma pływać z "ciapowatymi" aulonami. IMHO afry, msobo, bedą przeganiać aulony i strzępić im piękne płetwy Miałem bardzo krótko młode aulonki z maingano w jednym akwa i aulony miały przechlapane.

Darek z tego co pisze autor wątku to aluonki maja byc dodane później, jak będzie większe akwa. U mnie akurat aulonki większe około 9-10cm wygrywały z maingano i msobo.

To inaczej, co mogę teraz "wrzucić" żeby potem, jak już będzie większe akwa, dogadywały się z aulonocary?
Opublikowano
Darek z tego co pisze autor wątku to aluonki maja byc dodane później, jak będzie większe akwa.
Tym bardziej szukałbym wśród "spokojnych" gatunków mbuny, bo patrząc na źródło z którego kolega chce kupić aulony to dorosłych raczej nie kupi. Połączenie małych aulonek z podrośniętymi mbuniakami to jeszcze słabsza opcja ale mogę się mylić, jak pisałem miałem je bardzo krótko.
Opublikowano

Pytanka:

1. Jakiej barwy są samice afry red top?

2. Coś takiego wyrzuca mi przy M msobo magunga

Malawi-zebra-red-red.jpg

Czy faktycznie to to? Jak nie to co to jest?

Jak tak to czy łatwo jest dostać taki kolorek?

3. Melanochromis maingano - do nich znalazłem kolor samiczek - żółte :D

Rozumiem ze będzie problem dobrać teraz obsadę żeby potem można było dodać aulonki, a dać je teraz do 240l to nie bardzo. A może teraz dać same aulonki małe i na przykład jeszcze jeden harem (np afre red top) a dopiero następne ryby dopiero do nowego szkła.

Opublikowano
2. Coś takiego wyrzuca mi przy M msobo magunga

Czy faktycznie to to? Jak nie to co to jest?

Jak tak to czy łatwo jest dostać taki kolorek?

3. Melanochromis maingano - do nich znalazłem kolor samiczek - żółte

Gdzieś ty szukał :lol:

Może lepiej zajrzyj do klubowej galerii lub tu

http://cichlidenareal.ru/wiki/index.php?vid=658

http://cichlidenareal.ru/wiki/index.php?vid=502