Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

akwarium mam od kilku lat, ale jakos nigdy wczesniej nie interesowalem sie malawi. ale czasy sie zmienily ;-)

Obecnie sxukam obsady do akwa 240l, ale z zalozeniem ze niedlugo zostana one przeniesione do nowrgo wiekszego domku - okolo 600l.

Ostatnio przegladalem allegro i spodobaly mi sie Aulonocary. Co mozeci polecic mi do tego akwa zeby bylo kolorowo ale zeby pyski rosly na tyle duze zeby potem nie zgubily sie w wiekszym akwa.

Z gory dziekuje za pomoc i przepraszam za moja upierdliwosc.

Posted

To inaczej, co mogę teraz "wrzucić" żeby potem, jak już będzie większe akwa, dogadywały się z aulonocary?

Posted

yellowki jak najbardziej, a drugi harem? Coś może bardziej czerwonego. No i żeby nie było jak z afrą że jest tylko mięsożerna według spisu "rybków". Problem sięz tym pojawi podczas wakacyjnej nieobecności.

Posted
No i żeby nie było jak z afrą że jest tylko mięsożerna według spisu "rybków". Problem sięz tym pojawi podczas wakacyjnej nieobecności.
To odpuść sobie aulony i yello bo one glonów za bardzo nie skubią ( w większości robakożercy )
Posted

Afra w niewoli wg. doniesień użytkowników KM skubie też skałki, aż miło. Więc będzie sama sobie uzupełniać zieloną dietę, zresztą yellowom i aulonom daje się też trochę ziela jako urozmaicenie więc wg. mnie jak najbardziej da się pogodzić.

Posted

Raffy te ryby da się pogodzić, ba nawet nie trzeba kombinować:) ale kolega ma problem w okresie wakacyjnym. Jak mniemam wyszedł z założenia że, wszystkożercy pociągną długo bez karmienia skubiąc skały a mięsożercy już nie. Poniekąd ma rację ale wszystko zależy o jak długim okresie mówimy ;) jak standardowy 2 tygodniowy urlop to luzik (samice nie jedzą podczas inkubacji ok 21 dni) ale jak całe wakacje to marne szanse.