Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na razie zostawiam miejsce bo chce w końcu wystartować. Mam tylko nadzieje że wielkość pokrywy jest taka sama jak 10''.

--

Kac odszedł, łeb przestał boleć, można popracować.

Dzisiejszy dzień.

Przymiarka

20130202_151157.jpg

Bajpasy

20130202_221507.jpg

przyszykowanie wszystkich elementów do zebrania w kupę

20130202_232654.jpg

Scalenie w całość jutro ponieważ brakuje mi jednego nypla 3/4 żeby połączyć pompę z korpusem.

Prawie skończone. Jutro nypelek i mocowanie wszystkiego :D

20130202_235814.jpg

Opublikowano

Cześć esku świetna robota nie pamiętam czy podawałem ci linka z namiarem na 20" obudowę generalnie fakt jest tak jak eljot napisał

20-tka przezroczysta jest dość droga ale mógłbyś zrobić fajnego fbf'a.

Ja szukałem szukałem aż znalazłem, to jest najtańsza obudowa jaką wyszukałem

http://sklep.osmoza.pl/obudowa-fhprcl-p-75.html

Tylko jak ja kupowałem to był on chyba z gwintem 3/4 cala jutro sprawdzę wieczorem jak wrócę z pracy(skleroza nie choroba;) ) Pozdrawiam

Opublikowano

No i nie sprawdziłeś. Za to ja zadzwoniłem do nich i zamówiłem z gwintem 3/4. Tez mają w swojej ofercie.

Przerobiłem też na jedną rurę zasysową pp 25 i połączyłem dwa pierwsze korpusy równolegle. Jak przyjdzie ostatni korpus - 20'' - to w tedy zrobię fotkę całego układu.

Teraz wygląda to tak

beztytuujhg.jpg

Dzisiaj pewnie ogólne sprzątanie miejsca pracy i w końcu jakieś kamienie trafią do akwa. Więc jak by się udało to do końca tygodnia może w końcu wystartuję z tą szklaneczką.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pjany jeszcze jestem więc klepie :P.

Fotki z teraz. wody za mało, zielicho jeszcze pływa. Ogólne bkeee - czytaj cheft :)))

Fotkas (tak z litewskiego :P)od tyłu

P2240100.JPG

Fotkas od przodu

P2240103.JPG

Jutro postaram się wsadzić roślinki w piach i korzenie poukładać i przyczepić tak jak powinienem - ale to jutro :P.

Oświetlenie na razie leży. W końcu muszę dechę zamówić. Jak zamówię to oświetlenie idzie w kierunku rurek i będzie się kończyło w połowie akwa - mniej więcej. Reszta będzie lekką ciemnością zajeżdżać.