esku Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor #111 Opublikowano 2 Lutego 2013 Czy ostatni robic 20 calowy, czy 10 starczy?
eljot Opublikowano 2 Lutego 2013 #112 Opublikowano 2 Lutego 2013 20-tka przezroczysta jest dość droga ale mógłbyś zrobić fajnego fbf'a.
esku Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor #113 Opublikowano 2 Lutego 2013 Na razie zostawiam miejsce bo chce w końcu wystartować. Mam tylko nadzieje że wielkość pokrywy jest taka sama jak 10''. -- Kac odszedł, łeb przestał boleć, można popracować. Dzisiejszy dzień. Przymiarka Bajpasy przyszykowanie wszystkich elementów do zebrania w kupę Scalenie w całość jutro ponieważ brakuje mi jednego nypla 3/4 żeby połączyć pompę z korpusem. Prawie skończone. Jutro nypelek i mocowanie wszystkiego
firefighter1 Opublikowano 3 Lutego 2013 #114 Opublikowano 3 Lutego 2013 Żeby być akwarystą trzeba być świetnie zorganizowanym, dobra robota Esku. Jaką pompę do tego dałeś?
esku Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor #115 Opublikowano 3 Lutego 2013 Dzieki fire Lezy pompa goshe 25 - 60.
luk5007 Opublikowano 3 Lutego 2013 #116 Opublikowano 3 Lutego 2013 Cześć esku świetna robota nie pamiętam czy podawałem ci linka z namiarem na 20" obudowę generalnie fakt jest tak jak eljot napisał 20-tka przezroczysta jest dość droga ale mógłbyś zrobić fajnego fbf'a. Ja szukałem szukałem aż znalazłem, to jest najtańsza obudowa jaką wyszukałem http://sklep.osmoza.pl/obudowa-fhprcl-p-75.html Tylko jak ja kupowałem to był on chyba z gwintem 3/4 cala jutro sprawdzę wieczorem jak wrócę z pracy(skleroza nie choroba;) ) Pozdrawiam
esku Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor #117 Opublikowano 5 Lutego 2013 No i nie sprawdziłeś. Za to ja zadzwoniłem do nich i zamówiłem z gwintem 3/4. Tez mają w swojej ofercie. Przerobiłem też na jedną rurę zasysową pp 25 i połączyłem dwa pierwsze korpusy równolegle. Jak przyjdzie ostatni korpus - 20'' - to w tedy zrobię fotkę całego układu. Teraz wygląda to tak Dzisiaj pewnie ogólne sprzątanie miejsca pracy i w końcu jakieś kamienie trafią do akwa. Więc jak by się udało to do końca tygodnia może w końcu wystartuję z tą szklaneczką.
esku Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor #118 Opublikowano 23 Lutego 2013 Pjany jeszcze jestem więc klepie . Fotki z teraz. wody za mało, zielicho jeszcze pływa. Ogólne bkeee - czytaj cheft )) Fotkas (tak z litewskiego )od tyłu Fotkas od przodu Jutro postaram się wsadzić roślinki w piach i korzenie poukładać i przyczepić tak jak powinienem - ale to jutro . Oświetlenie na razie leży. W końcu muszę dechę zamówić. Jak zamówię to oświetlenie idzie w kierunku rurek i będzie się kończyło w połowie akwa - mniej więcej. Reszta będzie lekką ciemnością zajeżdżać.
goldi85 Opublikowano 23 Lutego 2013 #119 Opublikowano 23 Lutego 2013 Piękny zbiornik, gratulacje, ja w nocy skończyłem swoje nowe akwa 700 litrów 180x60x65, biotop tanganika, więc nie będę zakładał tematu. Powodzenia !
esku Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor #120 Opublikowano 23 Lutego 2013 Wrzuć na off topic - nikt się nie obrazi. A czy piękny - pojęcie względne
Rekomendowane odpowiedzi