Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Proszę o pomoc w doborze obsady do 240l.

Temat wielokrotnie poruszany lecz mało myśląc kupiłem jako rybki "startowe"

1+1 Aulonocara Red Rubin już żyją sobie ponad tydzień... i nie chce ich oddawać ;)

Myślałem nad

Ps. Saulosi

Melanochromis cyaneorhabdos "maingano”

W ilości mi nieznanej...

Opublikowano

Wielkie dzięki Harisimi. Dokupiłem dziś jeszcze 3 saulosi w tym samca podobnych rozmiarów co miałem. Do tej pory samiec nie przejawiał agresji a i wyglądał przeciętnie ponieważ wiedział, że nie musi się spinać i napinać mięśni. Dzisiaj wpuściłem nowych lokatorów i dotychczasowy samiec alfa po kilku godzinach nabrał intensywniejszych barw i zaczęły się gonitwy w akwarium.

Nie są to walki na śmierć i życie ale wygląda bardziej jak pokaz sił i próba zastraszenia, zresztą bardzo efektowna.

Jeszcze raz dzięki za radę.

Opublikowano
Nie są to walki na śmierć i życie ale wygląda bardziej jak pokaz sił i próba zastraszenia, zresztą bardzo efektowna.

Jeszcze raz dzięki za radę.

No to bądź czujny, bo u mnie beta załatwił alfę w +/- pół godziny (stracił praktycznie wszystkie płetwy nie do odratowania).
Opublikowano
No to bądź czujny, bo u mnie beta załatwił alfę w +/- pół godziny (stracił praktycznie wszystkie płetwy nie do odratowania).

Na razie z tego co zaobserwowałem to samiec beta jest pokojowo nastawiony i unika wszelkich konfrontacji. Jest uległy a alfa stawia płetwy grzbietowe i się stroszy jak indyk.