Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli obsada:

-pseudotropheus saulosi 2+6

-iodotropheus sprengerae 2+6

+.....................?

Już się gubię. Taką obsadę zaproponował inny użytkownik z innego forum, który zna temat malawi. Może akurat takie zestawienie u niego zdało egzamin.

P.S. Sorki za powtarzające się posty ponieważ wcześniej żaden się nie pojawiał i dlatego są zdublowane.

Opublikowano

Zapewne masz racje co do ilości na litraż. Z całą pewnością nie chcę mieć zupy rybnej w akwarium, które często widać na YT.

Czy te ryby przyjmują podobny pokarm? No i jak jest z rozmnożeniem w takim składzie? Mogę na coś liczyć czy nie bardzo?

Opublikowano

I tak naprawdę maingano bardziej pasuje żywieniowo do afry i yellowka

A może saulosi1+4, maingano1+4 i yellowek1+3 dieta 50/50

lub

Maingano1+3, msobo1+4 i afra jalo reef lub red top likoma albo cynotilapia sp hara1+3 dieta 50/50

Opublikowano

Bardzo podobają mi się saulosi i demansoni. Wiem jednak już, że lepiej ich nie łączyć. Saulosi i maingano jeżeli pasują to super. Do tego Yellow dla kontrastu kształtu jak najbardziej mi odpowiada.

Pytanie: dieta 50/50 znaczy, że ryby są wszystkożerne, czy mam to inaczej rozumieć?

Opublikowano

Znaczy się :-) yelowek mięsożerny, saulosi i maingano wszystkożerne zęby pogodzić dietę zastosuj pól na pół a nawet z przewaga 40 do 60 na korzyść mięska

Demonka z saulosi mógłbyś połączyć ale dieta typowo roślinna ale jest jedno" ALE" samczyki są bardzo podobne do siebie i będzie iskrzyło