Damian87 Opublikowano 24 Listopada 2012 #1 Opublikowano 24 Listopada 2012 Witam czy przy mojej obsadzie karmienie 5x w tygodniu miesko i 2x zielenina jest dobrze?
Maciek Opublikowano 24 Listopada 2012 #2 Opublikowano 24 Listopada 2012 Moim zdaniem trochę jednak przegniesz z mięskiem, mam podobną obsadę i karmię trzy razy na tydzień mięskiem-2 x w tyg. żywym i 1x w tyg. mrożonka reszta roślinna, karmie 2xdziennie, rano mięsko wieczorem spirulina
eljot Opublikowano 24 Listopada 2012 #3 Opublikowano 24 Listopada 2012 Akurat przy tej obsadzie jest ok w przypadku Maćka msobo potrzebuje więcej zieleniny niż rdzawy który jest chyba najwszechstronniejszym wszystkożercą 1
Maciek Opublikowano 24 Listopada 2012 #4 Opublikowano 24 Listopada 2012 Oprócz żywego i mrożonego mięska podaje też pokarmy mięsne od NF więc chyba tez jest dobrze
eljot Opublikowano 24 Listopada 2012 #5 Opublikowano 24 Listopada 2012 Tak ogólnie, jak ryby zdrowe nie zapasione albo nie wychudzone to jest OK;)
Maciek Opublikowano 24 Listopada 2012 #6 Opublikowano 24 Listopada 2012 Eliot co masz na myśli, masz jakiś inny pomysł co do karmienia mojej obsady ?
eljot Opublikowano 24 Listopada 2012 #7 Opublikowano 24 Listopada 2012 Nie, karmisz ok ale IMHO nie ma idealnego schematu żywieniowego, trzeba po prostu obserwować podopiecznych.
Maciek Opublikowano 24 Listopada 2012 #8 Opublikowano 24 Listopada 2012 Ostatni ktoś stwierdził ze mam za szczupłe ryby, nawet Dr.Pawlak tak powiedział dlatego nieco zmieniam dietę, chyba wiem w czym jest problem. Do tej pory dawałem pyśkom żywą artemię , teraz zastąpię ją wodzeniem i dafniami i zobaczę jak to wyjdzie
Damian87 Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor #9 Opublikowano 27 Listopada 2012 ja nie podaje wogole zywca.musze sprobowac:) kupujesz czy wlasna hodowla? Ja podaje Hikari Stample,Gold New Era Rift Lake Pellets Red New Era Marine(to okazyjnie) Tropical Daphnia JBL Spirulina 40% Nature Food Plant JBL Novo Mrozonki Kryl Gammarus Artemia Krewetki Cyklop(wkurza mnie bo syfi wode) Czasem podaje karme DIY mam jej jeszcze z 500g a typowo roslinna zrobilem
Rekomendowane odpowiedzi