Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na razie mam stado P. saulosi w akwa 240 l. Chcę dorzucic 2 gatunek i pomyslałem, że może by kupić perlmutty. Czy to jest dobry pomysł. Czy ktoś z was może hoduje ten gatunek ? Czy w rzeczywistości jest tak ładny jak na fotkach w Internecie ?

Opublikowano

Ciekawe, szukałem o tej rybce i spotkałem dwie sprzeczne opinie. Na stronie naszego klubu nie radzą łączyć ich właśnie z saulosi a pozatym pisze, że przeważa u nich dieta skłądająca się z pokarmów mięsnych. Na innych szczególnie amerykańskich stronach piszą że wystarcza akwarum 100 litrowe i że są to jedne z najłagodniejszych pyszczaków a pozatym że to typowi wegetarianie:)

Hoduje to ktoś?? :)

Opublikowano

Tak.

Nie są wegeterianami.

Są to IMO najagresywniejsze labidochromisy. Żle dobrana obsada eliminuje się sama- szybko i skutecznie. IMO nadają się do jednogatunkowego na 450 litrów. IMO 240 nie nadaje się na dwugatunkowe w ogóle.

Opublikowano

Ja mam trzy psy i królika w 60 metrach, ale nie powiem szczerze, że jest super:P

Chisumulae- fajny gatunek. Nie jest tak spokojny jak np. Yellow ale pewnie to kwestia tez idnywidualna. Do saulosi nadają się jak najbardziej.