-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
-
Dokładnie👍Poniekąd my je zmuszamy do kopania sypiąc piasek do akwarium. To że pyszczaki uwielbiają kopać to mit.
-
To nie ma znczenia, dołóż 4 gatunek, ale i tak kup po 10 szt.
-
Staraj się utrzymywać NO2 poniżej 0,5. Po podmiane spadnie, a potem pewnie będzie znowu rosło. Zobaczysz jutro.jak znowu będzie wysoko to podmianka i Toxivec.
-
Dzięki za wskazówki! Ryby mają się dobrze, są baardzo głodne (nie karmię) i żywotne. Póki co nie widać żadnych oznak wysokiego stężenia NO2, za to zrobił się całkowity porządek na dnie akwarium. Wynik z dzisiaj to 1. Jestem w trakcie podmiany 50% wody i po tym sprawdzę jak wyglądają parametry. Zamówiłem tez 6 ampułek prodibio biodigest i Sera Toxivec, wiec jutro będę działał dalej. Jeszcze mam dwa pytania: 1) Czy teraz codziennie mam podmieniać wodę, czy na razie obserwować parametry i czekać? 2) PH w akwarium wynosi 7,5. Czy to PH jest odpowiednie dla Malawi czy mam po podmianach dosypywać sól niejodowaną? Czy warto tą sól dosypać w większej ilości żeby usprawnić proces zbijania NO2 (czytałem na forum, ze niektórzy tak robią).
-
Wlewam wodę do Akwarium ustrojstwem i zdecydowanie przyspiesza to proces - super rozwiązanie Cały zestaw zakupiłem z polecanych linków, jednak chciałbym go ulepszyć dodając na wyjściu kranik. - Który gwint mam dokupić, żeby to rozbudować i żeby pasował do tego zestawu? (Jeśli to nie problem to byłbym wdzięczny za link do Allegro razem z tym kranikiem) - Czy są jakieś zatyczki blokujące wypływ wody z tej rurki po zakończeniu procesu napełniania zbiornika? Z góry dziekuje za pomoc
-
wielkość zbiornika - 375l pozwala na 4 gatunki mbuny, więc jak wolisz
-
Dziekuje za odpowiedz , a jak by kupić po 8 sztuk i dolozyc czwarty gatunek ?
-
Kup po 10 sztuk młodych z każdego gatunku i zobaczysz, co z tego wyniknie. Może uda się utrzymać jakiś układ wielosamcowo. Saulosi to obecnie chindongo, a maingano - pseudotropheus cyaneorhabdos.
-
By Dominikaa21 · Posted
Super dziękuję serdecznie za odpowiedź , tak myślałam ale wolałam się upewnić . A bakterie dolewamy na następny dzień od czyszczenia na cały litraż akwa ? Jeśli się nie mylę. Pozdrawiam Serdecznie i dziękuję za pomoc. -
narazie planowana obsada to Pseudotropheus saulosi Melanochromis maingano Labeotropheus trewavasae Thumbi West w jakiej ilosci byscie polecali taka obsade ?
-
-
Topics
-
Images
Recommended Posts