Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzeba było brać F1 po Szwedach. Po skrzyżowaniu z osobnikiem tego samego gatunku ale nieszczególnie czerwonego wybujałość cechy może pojawić się w drugim pokoleniu bo często dziedziczy się to "po dziadku".

Opublikowano

--

Trzeba było brać F1 po Szwedach. Po skrzyżowaniu z osobnikiem tego samego gatunku ale nieszczególnie czerwonego wybujałość cechy może pojawić się w drugim pokoleniu bo często dziedziczy się to "po dziadku".

Skoro z ojca kupuje dobrej jakosci rybe( w kosmicznej cenie) to powinna wygladac jak on, a na slowacji raczej nie dopuszczaja do tarla wyblaklych samic z krwistymi samicami bo mija sie to z celem.

Opublikowano
Technicznie rzecz biorąc to ja kupiłem tą rybę:

l_hongi_sweden_1-1-1.jpg

To co otrzymałem nie wyglądało jak ta ryba. To co otrzymałem wciąż nie jest tą rybą. Nie jest nawet podobne do tej ryby. I nie wygląda na to aby miało być do niej podobne.

Jest to ewidentna niezgodność towaru z umową. Jako sprzedawca powinieneś wiedzieć co się z tym wiąże. Żywy towar także podlega pod ustawę o sprzedaży konsumenckiej.

Nie, nie wiedziałem. Tutaj takiej informacji nie widze:

http://malawicichlids.sstore.pl/labidochromis-sp-hongi-sweden-p-114.html

nie widzę także informacji co się z tym wiąże. Nie ma także informacji o tym iż ryby muszą być traktowane w jakiś - w bliżej nie określony w sposób - aby uzyskać zadowalające efekty hodowlane.

masz w 100% rację !!!

Opublikowano
Oczywiście, że nie występują.

Powtarzam raz jeszcze - TO CHÓW SELEKTYWNY.

No właśnie, bo o tym wcześniej trąbiłem i mnie zdziwiły nagle swedenki f1 :D

• 2 tygodnie później...