tombud Opublikowano 12 Września 2012 #1 Opublikowano 12 Września 2012 Witam ! Czy udało się komuś żeby wybarwić hongi sweden do takiej postaci jak są na filmiku na youtubie z fuljera ? Cytuj
szczep85 Opublikowano 13 Września 2012 #2 Opublikowano 13 Września 2012 Moje mają 6miesięcy i nawet nie wyglądają jak zwykłe hongi:-( bardziej jak rdzawe. Cytuj
tombud Opublikowano 13 Września 2012 Autor #3 Opublikowano 13 Września 2012 A ty szczep85 twoje hongi sweden jakiego są pochodzenia ? z fuljera ? Czy je karmisz ? Cytuj
szczep85 Opublikowano 13 Września 2012 #4 Opublikowano 13 Września 2012 Rybki kupowałem od Pereza666 a on brał je od fuljera. Karmię O.S.I spirulina O.S.I vivid color N.F z czarną rybką nie pamiętam nazwy. A ty też je masz czy chcesz dopiero kupić??? Cytuj
tombud Opublikowano 13 Września 2012 Autor #5 Opublikowano 13 Września 2012 Zamierzam kupić , ale z tego co słyszałem od znajomych to nie mogą takiego ubarwienia uzyskać i właśnie pytam na forum. Nie wiem czy są specjalne pokarmy ? Cytuj
szczep85 Opublikowano 13 Września 2012 #6 Opublikowano 13 Września 2012 Wieczorem postaram się zrobić fotki to pokaże Ci jak wyglądają moje. Może bardziej doświadczone osoby się wtedy wypowiedzą . Bo może nie dostałem tego co chciałem Cytuj
eljot Opublikowano 13 Września 2012 #7 Opublikowano 13 Września 2012 Hongi nie miałem ale na wybarwienie swojego "membe deep" czekałem prawie rok. IMHO macie jeszcze sporo czasu aby zacząć się martwić . Widziałem te hongi na żywo (dorosłe jak i młodzież) i są to naprawdę piękne ryby. Jeśli chodzi o pokarm wybarwiający to polecę ten http://www.naturefood.com.pl/6.php powinien wspomóc pojawienie się czerwieni . A tak na marginesie to cieszcie się że nie macie drapieżników bo tam na wybarwienie czeka się nawet kilka lat Cytuj
tombud Opublikowano 13 Września 2012 Autor #8 Opublikowano 13 Września 2012 eljot ja się z tym licze że trzeba poczekać odpowiedni czas , tylko jestem ciekaw czy komuś z tego grona pojawiły się takie barwy mocno czerwone u swoich rybek . Na pewno ktoś ma ten gatunek już ponad rok ? -- albo jeszcze dłużej ? Cytuj
szczep85 Opublikowano 13 Września 2012 #9 Opublikowano 13 Września 2012 eljot ja się z tym licze że trzeba poczekać odpowiedni czas , tylko jestem ciekaw czy komuś z tego grona pojawiły się takie barwy mocno czerwone u swoich rybek . Na pewno ktoś ma ten gatunek już ponad rok ? -- albo jeszcze dłużej ? też jestem ciekaw! Moje wyglądają tak: Cytuj
tombud Opublikowano 13 Września 2012 Autor #10 Opublikowano 13 Września 2012 Nie mam pojęcia jak wyglądają młode, bo nigdy nie widziałem. Ciekawe, że żadnej poświaty czerwonej nie mają ??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi