Pytanie na temat inkubacji
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez dts846 · Opublikowano
Chcę Ci kolego bardzo podziękować za pomoc,wiem że na forach jest mnóstwo tego typu tematów a Ty jednak postanowiłeś odpowiedzieć👍 To jeszcze kolejne kwestia-na jakiej wysokości ustawić główny spływ wody i rewizję(nie wiedzieć czemu tak zwaną) -
Przez Przemysław Woźniak · Opublikowano
👍 sump jest na tyle wydajnym filtrem, że powinno być OK. Najwyżej skleisz następny, masz już wprawę. -
Sklejone. Nie wiem jak to będzie funkcjonować ale mam nadzieję że tak jak trzeba-Jeśli nie to kupie 3 kubły i dam sobie spokój z sumpem🙂 -
No to będzie komin ale zewnętrzny i zamiast wiercić w akwarium są otwory w kominie(pudełku) Mniejsza z tym jak się nazywa ważne żeby spełniało swoją funkcję. -
Komin jest wewnątrz akwarium, przepusty dla rur są w dnie. Pudełko doklejone jest do boku akwarium -
Dlaczego pudełko przelewowe?Według mnie na tym zdjęciu jest komin ale jeśli się mylę to napisz mi jaka jest różnica. -
Czyli nie komin, a pudełko przelewowe. Też dobrze. Na twoje pytanie Ci nie odpowiem, bo nie wiem, nie znam się. Mnie komin robił facet, który zawodowo klei akwaria i taki komin zaprojektował. Pewnie, że wolałbym mniejszy, ale nie dyskutowałem, zakładałem, że wie, co robi. Ja bym na Twoim miejscu zlecił zrobienie całej tej instalacji komuś, kto się na tym zna. Lepiej wydać parę groszy więcej o mieć spokojną głowę. -
Zaplanowałem takie wymiary ale nie wiem czy nie zmniejszyć długości i wysokości o 5 lub 10 cm? Czyli:30X30X15 -
U mnie szkło jest 42 mm poniżej krawędzi akwarium i ok. 20 mm poniżej lustra wody. Trochę wysokości dodaje grzebień. Nie sugeruj się do końca tymi wymiarami, bo ja mam wzmocnienia wzdłużne na krawędziach akwarium, a nie jak wszyscy w środku, więc lustro wody mam wysoko, 15 mm poniżej krawędzi. Myślę, że od tego musisz wyjść - na jakim poziomie będzie woda. Wymiary komina u mnie to 35x17 cm i podobno wiele mniej się nie da, bo tam muszą wejść 3 rury i musi być dość miejsca, żeby dokręcić przepusty. Akwarium 240x50x60(h) -
Jeszcze takie pytanko. Jak powinna być wielkość komina przy akwarium:185X60X60.
-
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi