Luk Opublikowano 10 Września 2012 #1 Opublikowano 10 Września 2012 Mam mały dylemat co do stosunku samców do samic. Na chwilę obecną mam 24 rybki z czego 3 samce które objęły swoje rewiry i są pięknie wybarwione oraz 6 takich szaro niebieskich ( choć wydaję mi się że dwie sztuki z tych nie wybarwionych samców to samice, ponieważ miałem wrażenie że inkubowały ikrę ). Reasumując 7 samców + 17 samic. Czy jeśli usunął bym te 4 szare samce to czy nie wpłynęło by to negatywnie na agresję w zbiorniku. Czy może jak samce nie będą miały konkurencji to też wyblakną. Czy lepiej zostawić wszystkie. Pytam bo nie podobają mi się te szare samce na tle tych wybarwionych, I żółtych samic.
jaranos Opublikowano 10 Września 2012 #2 Opublikowano 10 Września 2012 A jaki masz zbiornik?Tylko saulosi?
Luk Opublikowano 10 Września 2012 Autor #3 Opublikowano 10 Września 2012 Tak tylko Saulosi. Zbiornik 600 l ( 200/60/50 h )
waszek18 Opublikowano 10 Września 2012 #4 Opublikowano 10 Września 2012 Ja bym ze dwa szarobure odlowil i zobaczyl co bedzie sie dzialo. Potem najwyzej kolejne dwa.
jaranos Opublikowano 10 Września 2012 #5 Opublikowano 10 Września 2012 Tak jak kolega radzi,odławiaj stopniowo.
Rekomendowane odpowiedzi