Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do takiego baniaka dałbym jeden duży gatunek pływający w górnych rejonach baniaka.A więc musisz wybrać pomiędzy acei a trewkiem.

Trzy gatunki przydenne się zmieszczą spokojnie.

• Dziękuję 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podebne się pod temat. W moim przypadku będzie 150x50x50 i dużo dekoracji w środku (m.in tło z łupka). Chciałbym mieć 3-4 gatunki. Jestem praktycznie zdecydowany na zestaw:

Callainos, Yellow, Msobo Magunga

Podoba mi się ten zestaw ze względu na szeroką rozpietość kolorystyczną, wspólną dietę oraz fakt że pokojowy Yellow prawdopodobnie będzie buforował dwa pozostałe samce.

Czy możecie mi przedstawić alternatywną obsadę z duża liczbą kolorów? Najchętniej aby to nie było ogromne ryby, ponieważ wiem jak wygląda Malawi 112L z ekipą Saulosi. Na początku super, ale jak ryby podrosną to wygląda to znacznie gorzej i tego chciałbym uniknąć.

Wiem, że nieduży gatunek z pomarańczowymi samiczkami to Interruptus, ale podobno on nie ma wspólnej diety z Yellowem, więc może jakaś obsada oparta na Interruptusie, Callainosie + co?

Opublikowano
Interruptusie, Callainosie +

demasoni jako najliczebniejszy gatunek lub hongi typowy harem.

Jakby się udało stworzyć następujące haremy: inter 1+5, callainos 1+3 i demasonów z 15szt. byłoby pięknie.

Opublikowano
demasoni jako najliczebniejszy gatunek lub hongi typowy harem.

Jakby się udało stworzyć następujące haremy: inter 1+5, callainos 1+3 i demasonów z 15szt. byłoby pięknie.

Czy Inter, Yellow, Callainos to dobre kombo pomijając dietę (chyba się uda pogodzić wymagania kulinarne).

W ogóle to najbardziej bym chciał taki mix Red-Red, Callainos, Yellow. Jednak bękartów by nie brakowało z tego co wyczytałem:)

Bardzo bym chciał też Acei Msuli, jest piękny, ale niestety za duży. Czy z ryb pływających w toni wodnej coś jeszcze istnieje w Mbunach?

Opublikowano

No dobra zdecydowałem się.

Callainos, Msobo Magunga, Yellow lab.

Zastanawiam się tylko czy jak bym dorzucił Acei to by go Magunga nie rozniósł w takim akwarium (150x50x50).

Chciałbym trzymać

Msobo 1 + 5-7

Callainos 1 + 4-5

Yellow 1 +3

Tak sobie wymyśliłem, że yellow wyląduje po środku a dwa silniejsze fizycznie i mentalnie samce zajmą skrajne rewiry. Z obserwacji pyszczaków we wcześniejszym akwarium wysnułem taką teorie nie wiem czy do końca sie ona sprawdzi.

Pytanie co się stanie gdybym dorzucił do tego setupu Acei Msuli, aby pływało coś w toni wodnej (znacie inne mbuna które lubią?). Czy msobo podczas tarła nie rozszarpie mi Acei?