Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

msobo "ale" bez yello :) z jakimś innym, wiem ze odbiegnę ale znalazłem fotki i fajnie wyglądają samiec alfa inaczej niz zdominowany a samica żółta wpadająca w pomarańcz, może zmniejsze obsad e do dwóch gat. na rzecz większej ilości samców

Opublikowano

ok.msobo jest naprawdę piękna-dlatego tak popularna ostatnio...ja bym połączył(i tak zrobie przy następnym baniaku bankowo:)) z P.demasoni i Hongi sweden...chyba że chcesz pójść bardziej w stronę mięsożerców wtedy prponuję dodać do msobiaków właśnie cobue lub hare i maingano...

Opublikowano

Osobiście spróbowałbym w takim układzie Na pewno bedzie problem u msobo z dwoma samczykami, przez ponad rok i dwa miesiące żyły sobie w spokoju dwa samce, do pewnego popoludnia gdzie w samczyka alfa coś wstąpiło zaczął eliminować wszystko co stało sie dla niego zagrożeniem I od tego momentu byl tylko on i on Nawet maluchy które dorastały nie mogły z nim pływać To moje obserwacje jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział

Opublikowano
wiedzę i tak mam skromną jeśli można tak powiedzieć...

Nie przesadzaj każdy kiedyś zaczyna i cały czas się uczy :-) a tak po za tym jest tu tylu znakomitych hodowców z potężną wiedzą ze zawsze pomogą