Jump to content

Recommended Posts

Posted

Z tego co czytałem to w moim zbiorniku (120x50x50-300L)mogę trzymać max trzy gatunki pyśków, czytałem też przykładowe obsady, na razie jeszcze trudno mi połączyć nazwę rybki z jej wyglądem i resztą uwarunkowań gatunkowych tak więc zwracam się z prośbą do szanownego grona forumowych znawców tematu o pomoc w dobraniu obsady do w/w zbiornika i tak, bardzo podobają mi się :

yello i afry

co mógłbym dobrać do tych rybek lub czy moglibyście podpowiedzieć inne pyśki równie proste w hodowli i co najważniejsze, bo tak wolę, żeby samce i samice były kolorystycznie podobne do siebie w ramach jednego gatunku.

Posted
Metraclima Zebra Gold Kawanga

Za duzy do tego akaw mam samczyka 14cm a zbój

A moze Demasoni(demonki) i L hongi

Ewentualnie

Metriaclima callainos

M interruptus

i moze jakiegos elongatusa np mpanga

Posted

ja dam od siebie labidochromis chisumulae,melanochromis maingano,saulosi a jak nie saulosi to coś innego żółtego byle nie yellowy

--

o interruptus zamiast saulosi :D

Posted

meszek nie tak chodzi mi o labidochromis chisumulae+melanochromis maingano+melanochromis interruptus Albo zamiast maingano (bo byłyby w akwa 2 melanochromisy) dać np rdzawego lub jakąś afre

Posted

Panowie super, że mi pomagacie jeste naprawdę wdzięczny ale gdybyście jeszcze tak mogli pisać te nazwy pyśków w całości... wam wystarczy podanie nazwy hasłowo i już widzicie kolory i kształty a ja potrzebuje jeszcze pozostałych członów nazwy i pomocy google :D