JarekS Opublikowano 18 Lipca 2012 #1 Opublikowano 18 Lipca 2012 Witam, Od soboty jestem szczęśliwym posiadaczem baniaka z Malawi i jak na razie wszystko idzie prawie zgodnie z planem.... Zaczynam się niepokoić brakiem apetytu u podopiecznych. Prawie wszystkie ryby prawie nie wykazują zainteresowania. Próbowałem różne rodzaje: - naturefood premium chichlid plants - hikari chichlid gold - tropical malawi Narazie ryby wyglądają ok, nie widzę nic niepokojącego ale wolę zapytać. Ile jeszcze może im zająć adaptacja do nowych warunków i nabiorą apetytu ? Obsada: C. Moorii (delfin) Maingano Red-Red Socolofi (albino i normalny) Yellow Baniak:450 Pozdrawiam, Jarek
koper470 Opublikowano 18 Lipca 2012 #2 Opublikowano 18 Lipca 2012 Na razie nie przejmowałbym się brakiem apetytu, daj im czas, zakładam że nie masz problemu z parametrami wody. Z tym Moorii to Cię trochę poniosło do tego baniaka.
JarekS Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor #3 Opublikowano 18 Lipca 2012 Tak też myślałem że to dosyć naturalne przy takich rewolucjach. Woda jest ok, sprawdzone na węch i potwierdzone testami jbl-a. ps. wiem że dla delfina trochę ciasnawo, najwyżej będę "zmuszony" przejść na jakieś 200-250 cm ;-)
slawek gorol Opublikowano 18 Lipca 2012 #4 Opublikowano 18 Lipca 2012 Już nie mówiąc o moori w 450. Daj im czas.. Jak zgłodnieją to zaczną jeść.
brazylia Opublikowano 19 Lipca 2012 #5 Opublikowano 19 Lipca 2012 O C.moorii juz Ci koledzy powiedzieli, znajdz im jak najszybciej wieksze lokum. Masz jeszcze dwie odmiany barwne P.sokolofi i tutaj tez powinienes zdecydowac sie na jedna, bo beda sie krzyzowac.
JarekS Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor #6 Opublikowano 22 Lipca 2012 Od 2 dni ryby się przekonały do nowego domu i zajadają z apetytem. Wczoraj jak im pierwszy raz dałem mrożonke to dopiero zrobiła się zadyma w baniaku. Suche pokarmy to może są i super dobrze opracowane i zbilansowane ale co mięsko to mięsko.... Pozdrawiam , Jarek
Rekomendowane odpowiedzi