zdrowy_zab Opublikowano 4 Lipca 2012 #11 Opublikowano 4 Lipca 2012 http://allegro.pl/prodibio-biodigest-bakterie-do-filtra-biostarter-i2423891685.html cos takiego Tak, podejrzewam, że to dopiero początek działania no2 i nh3...jesli nic nie zrobisz, to kwestia kilku dni, jak ryba odejdzie do swiata wiecznej spiruliny. Teraz na twoim miejscu podmieniłbym 25-30% wody na tą z dojrzałego akwa i zamowił ten biodigest. Za pomoc nie ma za co Od tego jest forum, ale warto przeczytać też FAQ.
Psota Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor #12 Opublikowano 4 Lipca 2012 Wode właśnie brałam z ogólnego akwa - tego z pyszczakami Już troszkę czytałam FAQ:) To jeśli woda była wczorajsza mam wymienić te 25-30%? A preparat zaraz kupie
zdrowy_zab Opublikowano 4 Lipca 2012 #13 Opublikowano 4 Lipca 2012 Wode właśnie brałam z ogólnego akwa - tego z pyszczakami Tak, tylko do tego czasu, wzrosło stężenie no2 i nh3. Trzeba je rozrzedzić wodą z ogólnego, gdzie filtracja działa prawidłowo i nh3 i no2 = 0 Jak bierzesz wode z ogólnego, to nawet 50% nie zaszkodzi.
Psota Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor #14 Opublikowano 4 Lipca 2012 Jeszcze raz dziękuje Ci za cierpliwość i poświęcony mi czas:) Zaraz się zastosuję do Twoich porad pozdrawiam
adamg567 Opublikowano 4 Lipca 2012 #15 Opublikowano 4 Lipca 2012 IMHO przy podmianach 50% wodą z akwa głównego raz dziennie to ten filterek spokojnie może służyć tylko jako napowietrzanie, bo teraz przecież nie karmisz tej samiczki. Ja tak kiedyś robiłem i wszystko było OK. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi