Raptor1981 Opublikowano 31 Maja 2012 Autor #11 Opublikowano 31 Maja 2012 Jeszcze coś się zapytam bo mnie zamęczy czy do obsady podstawowej którą podałem czyli; Labidochromis caeruleus 1+4 Melanochromis cyaneorhabdos/maingano 1+4 może zamiast rdzawego (Iodotropheus sprengerae) dołączyć jakaś Afra o konkretnie ta: Cynotilapia afra cobue ewentualnie Metriaclima estherae red red Będe korzystał z tej oferty więc może po przejrzeniu jej coś jeszcze komuś wpadnie jakaś rybka z grupy Mbuna w kolorach czerwonawych lub pomarańczowych. http://www.mp.umk.pl/?page_id=55 Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Marcin
harisimi Opublikowano 1 Czerwca 2012 #14 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Afra mogłaby być ... samice tego gatunku są jednak mało atrakcyjne a samce silnie terytorialne za to jedne z najpiękniejszych wśród mbuna. Będzie iskrzyło na linii maingano afra i zapewne pozostanie jeden samiec w jednym i drugim gatunku ale afra będzie jedynym prawdziwym terytorialistom i życie w baniaku się ułoży. Oglądałem cennik i nic tam nie widze odpowiedniego. W sumie choć nie wiem poco ci pomarańcz w żółtym baniaku ( a zresztą nie do końca ten pomarańczowy to pomarańczowy raczej zółto- pomarańczowy ) ale dla mnie akwa bez ryb w pionowe czarne pasy to akwa stracone więc idee popieram .
Raptor1981 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor #15 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Witam mineło trochę czasu od założenia zbiornika a dokładnie 5 miesiecy życie się jakoś ułożyło Mam w zbiorniku 300l L. caeruleus yelow 1+4 M. cyaneorhabdos/maingano 1+4 I. sprengerae 1+4 i mam do was pytanie bo chciałbym dokoptować 4 gatunek C. afra cobwe 1+4 czy ten układ będzie do wytrzymania i nie będzie za ciasno. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Slawek-meszek Opublikowano 4 Grudnia 2012 #16 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Będzie za ciasno, 4 samce na tak malej powierzchni. Nie da się:-). Pozostań przy trzech gatunkach
Rekomendowane odpowiedzi