Skocz do zawartości

skutek polowania nimbochromisa - film

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szkoda że nie widziałem akcji...

to jest eliminacja przez dobór naturalny - w zbiorniku pływają o wiele łatwiejsze okazy np. młodociane 2cm maingano, które okazały się za sprytne... ;)

Opublikowano

szkoda, że nie widziałeś w jaki sposób polował, czy na "trupka" czy po prostu dorwał ją zwyczajnie :)

małe maingano są bardzo sprytne i konsekwentnie trzymają się skalnych zakamarków

Opublikowano

4 dni teżakował to tu to tam, widziałem wyraźnie... fajnie bladł biały, a czerniał tam gdzie ciemne - robił się dosłowenie monochromatyczny - zanikał mu niebieski który ma zwykle na płatach skrzelowych... i sobie leżał - raz po godzinie zastanawiałem się czy go nie pomacać, czy coś mu nie jest... ale niestety skutecznego polowania nie zaobserwowałem by byłem na kolacji w knajpie... ale już wiem że potrafi więc postaram się ustrzelić kamerką ;)

Opublikowano
4 dni teżakował to tu to tam, widziałem wyraźnie... fajnie bladł biały, a czerniał tam gdzie ciemne - robił się dosłowenie monochromatyczny - zanikał mu niebieski który ma zwykle na płatach skrzelowych... i sobie leżał - raz po godzinie zastanawiałem się czy go nie pomacać, czy coś mu nie jest... ale niestety skutecznego polowania nie zaobserwowałem

wszystka u mnie wyglądało podobnie ale właśnie ten moment ataku - też się nigdy nie doczekałem, jedynie w zwykłej "szarży" z innymi pyskami jak się gdzieś zbyt daleko wyłonił narybek

może się uda to chętnie obejrzę, trzymam kciuki