makok Opublikowano 10 Maja 2012 #1 Opublikowano 10 Maja 2012 szkoda że nie widziałem akcji... to jest eliminacja przez dobór naturalny - w zbiorniku pływają o wiele łatwiejsze okazy np. młodociane 2cm maingano, które okazały się za sprytne... Cytuj
filas Opublikowano 11 Maja 2012 #2 Opublikowano 11 Maja 2012 szkoda, że nie widziałeś w jaki sposób polował, czy na "trupka" czy po prostu dorwał ją zwyczajnie małe maingano są bardzo sprytne i konsekwentnie trzymają się skalnych zakamarków Cytuj
makok Opublikowano 11 Maja 2012 Autor #3 Opublikowano 11 Maja 2012 4 dni teżakował to tu to tam, widziałem wyraźnie... fajnie bladł biały, a czerniał tam gdzie ciemne - robił się dosłowenie monochromatyczny - zanikał mu niebieski który ma zwykle na płatach skrzelowych... i sobie leżał - raz po godzinie zastanawiałem się czy go nie pomacać, czy coś mu nie jest... ale niestety skutecznego polowania nie zaobserwowałem by byłem na kolacji w knajpie... ale już wiem że potrafi więc postaram się ustrzelić kamerką Cytuj
filas Opublikowano 12 Maja 2012 #6 Opublikowano 12 Maja 2012 4 dni teżakował to tu to tam, widziałem wyraźnie... fajnie bladł biały, a czerniał tam gdzie ciemne - robił się dosłowenie monochromatyczny - zanikał mu niebieski który ma zwykle na płatach skrzelowych... i sobie leżał - raz po godzinie zastanawiałem się czy go nie pomacać, czy coś mu nie jest... ale niestety skutecznego polowania nie zaobserwowałem wszystka u mnie wyglądało podobnie ale właśnie ten moment ataku - też się nigdy nie doczekałem, jedynie w zwykłej "szarży" z innymi pyskami jak się gdzieś zbyt daleko wyłonił narybek może się uda to chętnie obejrzę, trzymam kciuki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi