Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że te kilka lat zacznie się już za 2-3 lata ;) długi czas na jałowe dyskusje o czymś co się jeszcze nie zdarzyło ;). Nie mam tu punktu odniesienia bo jednak akwa Marsa było o 1/3 krótsze, jednak widziałem co livingstonii robił z większym buckiem a później Fosso z nimi obydwoma. MARS-owi chyba się znudziło wyjmowanie trupków i odszedł od Malawi :sad: ale pracuje nad tym aby wrócił mu rozum :lol: , zohydzam mu inny biotop kiedy tylko mogę ( zgodnie z własnym sumieniem i sercem ;) ) bo zacny to Malawista. Twój baniak to swoiste pole doświadczalne. Ja mam akwa w którym inaczej to się by odbyło. Tak więc docelowo myślę że pozostanę przy 5 gatunkach, choć nie ukrywam, że mam jeszcze koncepcje 2 bardzo dużych drapieżników. Pożyje zobaczę bo też mam ze 2-3 lata ;). Jednak jeśli jesteś zainteresowany kiedyś tam na przyszłość jakimś artem na ten temat ( wspólnym lub rozdzielnymi ) to już możesz zbierać materiały ;). Ktoś musi wypełnić lukę w wiedzy na temat Predatorów bo nie oszukujmy się wiedzy tej jest jeszcze bardzo mało ... sam znam tylko 3 zbiorniki z tymi pięknymi pyszczakami. Doświadczenia Twoje od moich będą zupełnie różne jak różne są nasze baniaki. Twój jest jakby stworzony dla ryb tego typu mojemu przyświeca jednak łączenie i kombinowanie a nie tylko Predatorium ;)

Opublikowano

Na początku byłem sceptycznie nastawiony na hodowlę tych bestyjek, ale to co zobaczyłem u Zbigniewa zrobiło na mnie ogromne wrażenie.I się zaczęło...wertowanie książek,netu...no i zbieranie funduszy :D

Typowe Predatorium - taki był zamysł i tak też to będzie wyglądać.

Informacje zbieram, bo to jednak inne zachowania aniżeli mbuna :P

A teraz...idę im wrzucić kilka stynek, bo zbliża się pora karmienia i zaczynają chlapać... ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Dawno nie było żadnej aktualizacji.... :D

A więc doszło trochę sprzętu, mianowicie Eheim 2228 zasypany matrixem z prefiltrem HW-602

2228d.jpg Uploaded with ImageShack.us

oraz cyrkulator/falownik Aqua Medic OceanProp 15000

89914887.jpg Uploaded with ImageShack.us

No i najważniejsze, są dwa kolejne gatunki:

Dimidiochromis strigatus F1

Exochochromis anagenys F1

Do kompletnej obsady brakuje już tylko Buccochromis lepturus.

To jeszcze nie koniec projektu, postanowiłem jeszcze coś dorobić ale o tym w swoim czasie :P

Opublikowano

Super wygląda ten baniak , szczególnie zajefajnie wpasowana roślinność i to co ja osobiście lubię w takich akwariach to te nie doświetlone miejsca.

Dzięki za dzisiejszą pomoc !