czester_ Opublikowano 17 Kwietnia 2007 #11 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Moim zdaniem samiec jest w trakcie wybarwiania i napewno bedzie miał piękne kolorki lecz obecność innych większych ryb poprostu spowalnia proces.
Grzesio Opublikowano 17 Kwietnia 2007 #12 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witam. I ja się podłączę. Przy jakich świetlówkach najlepiej pokazują swoje barwy samce P. Saulosi?
czester_ Opublikowano 18 Kwietnia 2007 #13 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Przy kolorze barwowym niebieskim... jest ich troszeczke:)
Rajwus15 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 #14 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 A nie jest to może tropheops? Dziwnie wygląda...Możliwe, że jest to efekt chowu wsobnego
zandriej Opublikowano 30 Kwietnia 2007 #15 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 link jak się wybarwiają http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN
piski77 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 #16 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Niestety mój samiec nadal jest taki jak na fotkach.Nic a nic się więcej nie wybarwił
czester_ Opublikowano 30 Kwietnia 2007 #17 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Cierpliwości na to składa się naprawde tyle rzeczy, że czasem trwa to 2 tyg a czasem pół roku:) a te zdjęcia co pokazałeś teraz to napewno nie te same ryby;)
fushin Opublikowano 31 Grudnia 2013 #18 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Podepnę się pod temat z moim zapytaniem. Przeglądam forum w wolnym czasie i przymierzam się do założenia akwa ale może to potrwać ze dwa lata jeszcze, bo mam inne priorytety i muszę pokończyć pewne sprawy. Rozmyślam nad 160L lub 240L a w nim Saulosi 2+9 (160) lub 3+12 (240), będzie to pewnie akwa z diversy, co do filtrów to też już wiem co i jak ale martwi mnie proces zarybiania. Tu pojawia się pytanie czy w Krakowie ktoś hobbistycznie hoduje i odsprzedaje pyszczaki??? Zakładając że mam mieć 15 ryb to muszę kupić 20 i czekać na wybarwienie zostawienie 3 samców i 12 samic, ale jak czytam, że zdarza się pół na pół lub 9 samców na 11 ryb to mnie przeraża. Zakładając że z tych 20 np 12 to samce to braknie mi do planowanej obsady 4 samic. I co dalej dokupić kolejne naście rybek małych i czekać na wybarwienie?? Dokupić dorosłe?? Jest gdzieś w Krakowie szansa dostania już wybarwionych pysków ??
boadzulu Opublikowano 31 Grudnia 2013 #19 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Podepnę się pod temat z moim zapytaniem. Przeglądam forum w wolnym czasie i przymierzam się do założenia akwa ale może to potrwać ze dwa lata jeszcze, bo mam inne priorytety i muszę pokończyć pewne sprawy. Rozmyślam nad 160L lub 240L a w nim Saulosi 2+9 (160) lub 3+12 (240), będzie to pewnie akwa z diversy, co do filtrów to też już wiem co i jak ale martwi mnie proces zarybiania. Tu pojawia się pytanie czy w Krakowie ktoś hobbistycznie hoduje i odsprzedaje pyszczaki??? Zakładając że mam mieć 15 ryb to muszę kupić 20 i czekać na wybarwienie zostawienie 3 samców i 12 samic, ale jak czytam, że zdarza się pół na pół lub 9 samców na 11 ryb to mnie przeraża. Zakładając że z tych 20 np 12 to samce to braknie mi do planowanej obsady 4 samic. I co dalej dokupić kolejne naście rybek małych i czekać na wybarwienie?? Dokupić dorosłe?? Jest gdzieś w Krakowie szansa dostania już wybarwionych pysków ?? Jak chcesz mieć docelowo 15 ryb to kup 30 sztuk narybku .
fushin Opublikowano 31 Grudnia 2013 #20 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Dobrze gadasz boadzulu, a orientuje się ktoś gdzie można w Krakowie lub okolicach tanio zakupić ryby, najlepiej tak w granicach 5-7zł ??
Rekomendowane odpowiedzi