ryrek Opublikowano 27 Lutego 2012 #1 Opublikowano 27 Lutego 2012 Witam koledzy z pracy załozyli akwa 300 litrów malawi stoi w pokoju gdzie jemy sniadanie Akwa odstało swoje przed wpuszczeniem ryb Filtr jble1500 i wewnetrzny moim zdaniem troszke słaby bo chyba jakis thead 750 Od jakiegos czasu na szybach nawet po wyczyszczeniu osadza sie taki dziwny nalot brazowy,napewno nie sa to okrzemki mam akwarium i wiem jak wygladaja,to jest jak kurz wystarczy przetrzec i znika,co jakis czas padnie tez jakas ryba,najpierw pływa taka osowiała blednie i w koncu pada,wode podmieniaja co tydzien co to moze byc jutro nagram jakis filmik i wrzuce na you tube bedzie prosciej
ryrek Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor #3 Opublikowano 28 Lutego 2012 Jak na złosc wczoraj wyczyscili szyby u podmienili spora czesc wody jak sie pokaze ten osad to zrobie filmik Parametrów nie badałem bo nie mam testów sam posiadam tylko na ph i twardosci i u mnie nigdy nie było problemu z rybami czy z woda
slawek gorol Opublikowano 28 Lutego 2012 #4 Opublikowano 28 Lutego 2012 1. niedojrzale akwa 2. zla obsada 3. zle karmienie 4. brak testow wody 5. z fusow nie wrozymy.zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi