Pseudo Opublikowano 26 Lutego 2012 #11 Opublikowano 26 Lutego 2012 Ja nigdy nie odławiam samic które inkubują małe. W naturalnym środowisku muszą sobie jakoś radzić, więc tutaj też powinny. Mają sporo kryjówek gdzie mogą się pochować i powiem szczerze że kilka sztuk z każdego "miotu" zostaje w akwarium i dorastają sobie. Później siłą rzeczy muszę te podrośnięte wyłowić bo jest ich za dużo. Malutkie rybki to ozdoba akwarium i dobre wrażenia przy oglądaniu akwariowego świata:D
kamila1724 Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor #12 Opublikowano 26 Lutego 2012 no z tą rybą to przyznaję, że był błąd. ale nie jestem dośwaidczona w tym temacie, teraz już wiem, że trzeba je zostawiać w spokoju i tak robię. ale te duże już raczej nie rosną, i były takie same przy wypuszczaniu i tej i tej.
marek_z_81 Opublikowano 26 Lutego 2012 #13 Opublikowano 26 Lutego 2012 Jak to nie rosną? 3-5cm to dopiero połowa tego co osiągną, do 10cm dobiją (przynajmniej yellow).
kamila1724 Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor #14 Opublikowano 26 Lutego 2012 przynajmniej mi się wydaje, że przez ten tydzień od wypuszczenia jednej rybki do wypuszczenia drugiej nie urosły.
Rekomendowane odpowiedzi