umberto Opublikowano 10 Lutego 2012 #21 Opublikowano 10 Lutego 2012 Koledze przydała by sie od kogos woda po czyszczeniu filtra a nie ampułki -to nie pierwszy przypadek z którym sie spotkałem. Ja po prostu nie jestem zwolennikiem sklepowych dodatków
zdrowy_zab Opublikowano 10 Lutego 2012 #22 Opublikowano 10 Lutego 2012 Biodigest prodibio to nic innego, jak zwykle bakterie nitryfikacyjne bez pożywki
umberto Opublikowano 10 Lutego 2012 #23 Opublikowano 10 Lutego 2012 Kolego Zeb dziele sie tylko tym z czym sie spotkałem. Znajomy tez lał i lał i nic. Zrobiłem mu restart bo przez te sklepowe cuda nawet testy swirowały. Dałem mu wode z czyszczenia filtra + odlewy z moich podmian i po 4 a nie 6 tygodniach parametry były idealne bez jakis tam skoków. Natury żadne konserwowane specyfiki zwane naturalnymi nie pokonaja. To brak ludzkiej cierpliwości i chec wpuszczenia ryb juz po dwóch czy trzech tygodniach prowadza do takich problemów. Ale to tylko moje zdanie. Bez obrazy. Pozdrawiam
eljot Opublikowano 10 Lutego 2012 #24 Opublikowano 10 Lutego 2012 Umberto jest jeden mały problem, trzeba mieć kogoś ze "zdrowym" akwa który użyczy nam tej wody
chlodnica Opublikowano 11 Lutego 2012 #25 Opublikowano 11 Lutego 2012 niech zapoda z którego kąta Polski...Na pewno ktoś w okolicy zdrową wodę posiada...
wszmpl Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor #26 Opublikowano 11 Lutego 2012 Panowie dzieki za pomoc ale w Londynie to chyba tylko Kunta mieszka Eliot12 wiem ze mialem omijac akwa ale udalem sie dzisiaj do pewnego hodowcy malawi wycisnol mi wode z filtra w jednym ze swoich baniakow oraz zlal mi 20 litrow wody ! ( niestety tylko 20l bo nie mialem jak zabrac wiekszej ilosci to co mi wysicnąl ze swojego filtra zassalem bezposrednio przez rure do filtra zew a wode podmienilem na ta co dostalem czekam na efekt
umberto Opublikowano 11 Lutego 2012 #27 Opublikowano 11 Lutego 2012 No i teraz cierpliwości. Jak umiesz to dogadaj sie z nim i jak bedzie nastepnym razem podmienial to wlej znowu. Musi pomóc
wszmpl Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor #28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Ok zrobie update we wtorek !
eljot Opublikowano 12 Lutego 2012 #29 Opublikowano 12 Lutego 2012 No cóż dostałeś to co już miałeś czyli "gnój spod smoka" + bakterie no to poczekasz, tylko szkoda ryb.
wszmpl Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor #30 Opublikowano 12 Lutego 2012 dostałeś to co już miałeś czyli "gnój spod smoka" pomyslalem i wode wycisnieta z filtra przelalem przez wate zeby wlasnie tego gnoju nie dodawac caly syf osiadl na wacie ! wiec woda w akwa nawet troche nie zmetniala po zassaniu przez filtr !
Rekomendowane odpowiedzi