sysgone Opublikowano 31 Stycznia 2012 #1 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Rafał "Bliźniak" zamieścił na swoim serwisie artykuł o nowych okładkach Magazynu Akwarium. Same okładki wywołały trochę szumu w środowisku. A jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czy takie okładki budzą pozytywne, czy też negatywne odczucia? Zapraszam do zapoznania się z artykułem oraz do wyrażenia swojej opinii i wzięcia udziału w ankiecie. http://www.akwarium.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2144:sex-czy-akwarystyka&catid=1:z-ostatnich-dni&Itemid=271 Cytuj
filas Opublikowano 31 Stycznia 2012 #2 Opublikowano 31 Stycznia 2012 jak to mówią: wszystkie rybki mają pi... nie wiem jaki jest powód takiej zmiany tematyki okładek MA, może ktoś z redakcji chce się pochwalić swoją dziewczyną, kochanką, czy może jeszcze inaczej taka "rybka" trafiła na okładkę, nie wnikam jak dla mnie i również innych z mojego towarzystwa, których zdanie poznałem na ten temat stwierdziliśmy, że po prostu zrobili sobie niezły obciach, nowe okładki wywołują drwiący uśmiech na twarzach zainteresowanych i tyle tylko żeby nikt nie pomyślał, że nie lubię ładnych kobiet Cytuj
eljot Opublikowano 31 Stycznia 2012 #3 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Tak czy siak cel został osiągnięty o magazynie się mówi w światku akwarystycznym, pewnie przełoży się to na sprzedaż Cytuj
Slawek-meszek Opublikowano 31 Stycznia 2012 #4 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Myślę że to nic nowego że i do MA trafiły kobiety na okładkę i to niczego sobie. Nie ma nic sprośnego w tych fotkach. Jak ktoś będzie bardzo chciał to przytoczonego "cyca" zobaczy nawet przez szafę pancerną. Mi osobiście w niczym to nie przeszkadza powinniśmy się przyzwyczaić do reklam, okładek z pięknymi kobietami.:-) Cytuj
kunta Opublikowano 31 Stycznia 2012 #5 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nie rozumiem o co chodzi? Fajna kobita nie jest zła, a że stoi przy akwarium - w końcu to pismo akwarystyczne więc jakiś tak akcent rybny musi być :D:D Cytuj
Perez666 Opublikowano 1 Lutego 2012 #6 Opublikowano 1 Lutego 2012 Ja również nie widzę niczego negatywnego w tych okładkach.Dalej będę kupował(ale tylko z artiklami związanymi z Malawi ). Cytuj
makok Opublikowano 1 Lutego 2012 #7 Opublikowano 1 Lutego 2012 to jest wirusowy rodzaj kampanii marketingowej... nawet jeśli panie nie utrzymają się na okładkach, to i tak cel moim zdaniem został osiągnięty... promocja się udała, bo gadamy o tym a Panie ładne, co tu dużo mówić... choć jakbym miał to pismo kupić ze względu na nie, to wybrałbym coś z innej półki Cytuj
filas Opublikowano 1 Lutego 2012 #8 Opublikowano 1 Lutego 2012 cel osiągnięty? jaki to niby cel, że kilka osób porozmawiało sobie na forum, bzdura. Jak by wydrukowali rozkraczoną gołą laskę to może nawet i w wiadomościach by ich pokazali, to dopiero była by promocja to jest pismo specjalistyczne i kupują je ludzie ściśle związani z tematem, których najbardziej interesuje zawartość merytoryczna danego numeru i zapewne nie kupią go dla okładki, ostatnio będąc w empiku widziałem kolejny numer, tym razem zafoliowany z widoczną jedynie panienką, czyżby okładka była jego największą wartością? wygląda na to, że zaczynają się chyba wstydzić tego co w środku pewnie, że laseczka fajna ale kilka półek obok "leżą" ładniejsze i niezafoliowane Cytuj
eljot Opublikowano 1 Lutego 2012 #9 Opublikowano 1 Lutego 2012 Filas cel taki że na forach i w środowisku gadają a to znaczy że oprócz tych co pismo znają i kupują, dowiedzieli się o nim również ci co dopiero zaczynają przygodę z akwarystyką, i nie mieli pojęcia że taki tytuł w ogóle jest. Cytuj
makok Opublikowano 1 Lutego 2012 #10 Opublikowano 1 Lutego 2012 Filas, w wirusowej kampanii stosuje się tego typu chwyty, dla poszerzenia grona odbiorców... stali odbiorcy i tak cenią sobie zawartość, podobnie jak i nowe osoby które dzięki tej kampanii w ogóle sięgną po to pismo... oni też od momentu sięgnięcia po nie cenić będą treść... natomiast wirusowość polega na tym że zamiast wydawać niezliczone kwoty na kampanie, pokazując się na portalach, czy innych miejscach za kasę, zapłacili grosze za okładki specjalnie prowokujące akwarystów do oburzania się na ich temat na forach... wiesz mi że takie kampanie są skuteczne, tanie i o wiele łatwiejsze do korygowania w locie, bo możesz na bieżąco śledzi ich celność... dla marketingowca z redakcji ważna będzie odwiedzalność tego wątku (i podobnych na innych forach), ta ankieta u góry, i na końcu głosy w dyskusji... i im płacą za analizę tego co tu wypisujemy... tak się to robi i tak to działa - to klasyczny przykład takiej kampanii - dowodem niech będzie sposób rozprzestrzenienia tego - to nie było przypaddkowe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi