Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a mi te kolejne kajdanki nie przeszkadzają.

i mówi to były punk ? Ja mam uczulenie na cokolwiek co władza chce zrobić "dla mojego dobra" i jestem podejrzliwy. Ciekawy jest stosunek do tego w USA,tam zwykle państwo miało chronić obywatela przed korporacją.Ale pretekst walki z terroryzmem pozwala na juz jawne i dowolne wchodzenie inwigilacji w dowolne dziedziny życia.Brakuje nam do tego jeszcze wkładania broni do ręki właścicielom kopyrajtów.

Czy prawa autorskie i ich kradzież są mniej ważne od ciężkich przestępstw, dla ciebie pewnie nie

Oczywiście,że przestępstwa gospodarcze są mniej istotne.

dla kogoś kto całe życie poświęca aby dopracować jakiś wynalazek i zostaje on mu skradziony powie inaczej.

Ile firm padło przez to że na rynku więcej było podróbek niż oryginałów - im też powiesz, że to błache?

Odwrócę pytanie - ile firm padło przez działania patentowych trolli wykorzystujących źle skonstruowane prawo, np patenty na algorytmy? Też sądzisz że rozwiązanie jest idealne?

Nie mam nic przeciwko egzekwowaniu prawa własności autorów, jestem przeciwny robieniu tego w taki sposób, bo to się zemści na nas wszystkich.

--

a nawet gdyby wezwanie zostało wysłane w tym samym dniu w którym brat zassał jeden film, to jakaś super szybka komórka śledząca 60 mln obywateli niemieckich wysyła pismo od razu do Kancelarii Prawnej (.....) bez zgody organów sądowych, dane osobowe, a chyba nie powiesz mi że nie trzeba ich otrzymać od dostawcy internetowego.

O naiwności, wystarczy że podstawiony peer śledzi ruch na trackerze, mozna nawet coś wystawić na wabia, co było praktykowane nie raz. W praktyce taki mechanizm zadziała sprawnie i szybko.

To po co to tworzenie dodatkowej komisji badającej naruszenie praw autorskich, mającej większe możliwości prawne stosowania tych tajemniczych "odpowiednich kroków" i kto będzie finansował jej działalność?

Opublikowano
dobre - to nie on jest winien a Ci co wrzucali filmiki :D

I to nie on z szarego Szhmita stał sie milionerem Datcomem.

i jeszcze jedno, oglądanie filmu streamowanego z megavideo czy innych nie jest i nigdy nie było nielegalne... więc tym bardziej setki tysięcy, jeśli nie miliony ludzi zapłaciło za dostęp premium!

Czy uważasz że nie zapłaciliby oni wytwórni/wytwórniom, jakby te założyły podobną stronę, z filmami tylko że w lepszej jakości??

Cóż jak widać nie mieści się to w głowie prezesom tychże organizacji, a zmieściło się w głowie ekscentrycznemu ex-hakerowi :P

żałośni są Ci zasiadający w radach nadzorczych podobnych korporacji, że dają się nabijać w butelkę rzeszy prawników... sami pływając na swoich ultradrogich jachtach i nie mając pojęcia czym jest internet i jakie korzyści niesie...

no chyba że za ACTA stoi tak naprawdę inne grono, o którym nie powiem na głos bo przeżegnacie się nogami, ale można domniemywać że im zależałoby na uciszeniu swoich przeciwników :P

Opublikowano
Czy uważasz że nie zapłaciliby oni wytwórni/wytwórniom, jakby te założyły podobną stronę, z filmami tylko że w lepszej jakości??

No sa przecież Iplex, Hulu,nasza Ipla mam wymieniać dalej? Na razie nie u nas,dopiero co zadomowił się model triple-play czyli usługa internetu+telewizaja, na oferowanie dodatkowo tv przez internet pewnie przyjdzie jeszcze poczekać,nawet sam VOD w PL ciągle raczkuje ale to naturalna kolej rzeczy. Tak walczy się z piractwem,przez wykorzystanie przyzwyczajeń klientów, a nie przez walenie pałą i kary bo sito zawsze będzie dziurawe.

Apropos wymienianego przez Yaro zadania ACTA ograniczenia hadlu podróbkami, cholernie się ucieszyłem że dzięki temu nie będzie już można kupić tańszych zamienników części samochodowych, o dziękuję bardzo.

Opublikowano

tylko że wadą ipla/iplex/hulu jest brak nowości w tempie... oraz brak wieloplatformowości... (windoows/linux itp)

model biznesowy powinien wyglądać tak:

- film pojawia się w kinach i na takiej platformie... równocześnie...

- płatność za nowości jest mniej więcej w cenie biletu do kina... dodatkowo pojawiają się jakieś reklamy, bo nie jesteśmy w stanie stwierdzić ile osób usiądzie przed ekranem

- ale w abonamencie można obejrzeć "starocie"

- płacisz miesięcznie, masz dostęp

- dostępne na każdej z platform w każdym z krajów

- filmy wielu wytwórni

niektórzy i tak pójda do kina dla efektów czy z przyjemności...

ja bym za coś takiego zapłacił.

i muszę przestać polecać chińskie kubełki... bo zaraz ich nie będzie... bo przecież eheim chodzi od 15lat niezniszczalny i był pierwszy!

Opublikowano

witam

mnie też pan Hołdys rozwalił , taki uczciwy a pirackie oprogramowanie w swojej firmie miał

oczywiście że to nie on jest winien - nie przesadzaj - stworzenie narzędzia typu megaupload.com nie może być postrzegane nawet jako podżeganie do przestępstwa

Makok tu się zgadzam producent broni nie jest pociągany do odpowiedzialności , tylko ten kto ją nielegalnie posiada

Opublikowano

ja sie tam nie znam, ale co bedzie z demotywatorami,demotami,mistrzami itp?

toz to skladnica cudzych wytworow, obrobionych w psp.

czyli generalnie trzeba bedzie robić wlasnorecznie,tak? ciekawe jak ;)

zasysanie z torrentow jest nielegalne? ;)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.