Slawek-meszek Opublikowano 13 Stycznia 2012 #11 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Dareczku sam wiesz jak to jest z tym hikari jedni namaczaja drudzy nie , ja osobiście mam sinkinga i go namaczam, tak uważam że jest lepiej. A każdy robi jak chce
jedyneczka Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor #12 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Dzięki, ze podzieliliście się doswiadczeniem.Praktyka pokaże czy bede namaczać czy nie;) Teraz juz wiem jak z tą spiruliną
Piter73 Opublikowano 14 Stycznia 2012 #13 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Namaczanie wskazane ale trzeba uważać z ilością karmy bo potrafi nie zjedzone hikari namieszać w parametrach wody..
eljot Opublikowano 14 Stycznia 2012 #14 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Piter a karmiłeś nowym "siking" o którym tu mowa? W przeciwieństwie do standardowego praktycznie nie "puchnie" i IMHO moczenie jest bezcelowe, choć producent nie zabrania;) jak to jest w przypadku producenta Dainchi.
Piter73 Opublikowano 14 Stycznia 2012 #15 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Mam w domu ale ja wszystkie granulaty namaczam,rybą łatwiej zjeść.. To tak jak z ludzmi raczej nikt suchej bułki nie je;)
eljot Opublikowano 14 Stycznia 2012 #16 Opublikowano 14 Stycznia 2012 To tak jak z ludzmi raczej nikt suchej bułki nie je No rybie bez różnicy - nie przeżuwa
Piter73 Opublikowano 14 Stycznia 2012 #17 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Chodziło mi o taki suchy chleb dla konia nawet ryba mu nie da rady..
makok Opublikowano 14 Stycznia 2012 #18 Opublikowano 14 Stycznia 2012 ja swoje o podobnych upodobaniach karmię poza naturefood, osi, hikari, również azoo garlic gel: http://www.akwarium.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2118:azoo-gel-rewolucja-w-karmieniu-ryb&catid=64:nowoci-na-rynku&Itemid=119 i jestem z tego pokarmu bardzo zadowolony no ale większość czasu dostają sekstet morski: http://www.rybkolandia.pl/ichthyo-trophic-sekstet-morski-p-425.html jesli nie masz naprawdę zaufanego sklepu zoo, a mieszkasz w dużym mieście to z tego co wiem Tan-Mal testuje te mrożonki w oparciu o autorski system dystrybucji własnej właśnie w dużych miastach - mrożonki za 100zł z dostawą przyjeżdżają zamrożone warto bo to ryby mięsożerne w przeciwieństwie do sekstetu dla słodkowodnych te do morskich są oczyszczone - bo morszczaki by zawału dostali naprawdę polecam to dla młodych ryb później z tej samej firmy kryl mrożony - na początku drobny potem gruby wiodąca mrożonka rosną w oczach, w końcu to w przewadze mięsożercy
jedyneczka Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor #19 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Dzięki wszystkim, dowiaduję sie coraz więcej, także pyski napewo bedą żywione jak najlepiej:p
Rekomendowane odpowiedzi