eljot Opublikowano 12 Stycznia 2012 #11 Opublikowano 12 Stycznia 2012 "coral" jest sztucznie stworzony choć bardziej barwny od formy podstawowej Masz jakąś sprawdzoną informację ? Bo tu podany jest obszar występowania http://www.cichlidworld.eu/ryby/p_saulosi_e.htm choć ja twierdzę że jest to wynik selektywnej hodowli a nie twór ludzkich rąk jak fire fish
Marson Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor #12 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Fire red, jest dla mnie niesamowitą rybcią dlatego starałem się ja "upchnąc" w haremi 1-3 do mojej obsady @Piter73 Mógłbyś mi wysłac jakie dokładnie masz podłoże ?
Piter73 Opublikowano 12 Stycznia 2012 #13 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Wynik selektywnej hodowli jest tworem ludzkich rąk nie natury...
eljot Opublikowano 12 Stycznia 2012 #14 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Wynik selektywnej hodowli jest tworem ludzkich rąk nie natury... No ale nieporównywalnie mniejszy niż mieszanie w genach lub krzyżówki . Ale ponawiam pytanie, czy masz jakieś potwierdzone źródło, bo tu było kilka dyskusji na temat corali ale bez ostatecznego rozstrzygnięcia.
Piter73 Opublikowano 12 Stycznia 2012 #15 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Upchnij aulonocary dragony są lepiej wybarwione ale układ 2/3 będzie lepszy samce będą konkurować ze sobą co wpłynie na ich wybarwienie i zaloty do samic:)A co do podłoża to mam kolegę w pewnej firmie we Wrocławiu i mam od niego specjalnie oczyszczany mechanicznie rzeczny piasek takiego nigdzie raczej się nie kupi. Ja stawiam od lat na niego z dobrym skutkiem:) -- Potwierdzenie na pochodzenie "corala" jest w publikacjach ale wszystkie lepsze wydania na temat malawi raczej nie w naszym ojczystym języku są....
Marson Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor #16 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Mówisz o Aulonocara fire fish Red Dragon ? Czy red dragon i fire fish to dwa różne gatunki ( znajduję sprzeczne informacje )
eljot Opublikowano 12 Stycznia 2012 #17 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Potwierdzenie na pochodzenie "corala" jest w publikacjach ale wszystkie lepsze wydania na temat malawi raczej nie w naszym ojczystym języku są.... No niestety , a pamiętasz może gdzie o tym pisali?
Piter73 Opublikowano 12 Stycznia 2012 #18 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Powiem Wam,że saulosi straciło na urodzie bo większość sprzedawanych i hodowanych w Polsce dawno straciło czystość gatunku przez wychów wtórny niestety..
eljot Opublikowano 12 Stycznia 2012 #19 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Powiem Wam,że saulosi straciło na urodzie bo większość sprzedawanych i hodowanych w Polsce dawno straciło czystość gatunku przez wychów wt No coraz więcej widzi się dziwolągów w kratkę
Piter73 Opublikowano 12 Stycznia 2012 #20 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Aulonocara fire fish Red Dragon to pełna nazwa handlowa tej ryby.Jak będziesz je mieć to daj znać napisze Ci czym karmić żeby były pięknie wybarwione:) -- Do tego te dziwolągi mają większą agresje..;(Niestety wielu ludzi co uważają się akwarystami ma niewiele z tym wspólnego.
Rekomendowane odpowiedzi