Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuszna rada:)

--

Ale 2 -samce powinny być.

--

2/3 Aulonocara fire fish Red Dragon

1/5 Cynotilapia Afra - ale jaka?polecam cobwe

2/5 Labidochromis caeruleus ,tak będzie o.k:) Przed zakupem niech kolega je obserwuje przez chwile w zbiorniku gdzie przebywają..,zachowanie i wygląd zewnętrzny dużo może powiedzieć:)

Opublikowano
czy zamiast zamiast aulona mogłby byc harem afry cobwe ?
Czyli afra, rdzawy i yello ? jeśli tak to jak najbardziej ale zamiast cobue polecam Cynotilapia spec. 'hara', da ci to niebieski kolor którego brak u pozostałych (i ponoć spokojna:))
Opublikowano

Witam ponownie:) afry cobwe mam też kilka u siebie i nie jest tak żle..Panowie nie tylko gatunkowa jest agresja u pyszczaków ale często to pojedyncze osobniki różnią się w tym względzie...Co do przerybienia to w naturze pływają w dużym przerybieniu...W większej grupie w zbiorniku czują się pewniej a i agresja maleje bo ciężko im indywidualnie ukierunkować w takiej ławicy...Dodatkowo cobwe i labidochromisy rosną do podobnej wielkości co też jest istotne..

Opublikowano
W większej grupie w zbiorniku czują się pewniej a i agresja maleje bo ciężko im indywidualnie ukierunkować w takiej ławicy.

Gdzieś już to słyszałem i nie przekonuje mnie to ani trochę.Lepiej gdy ryby mają gdzie pływać, niż mieć widok puszki sardynek przed oczami.