eljot Opublikowano 11 Stycznia 2012 #31 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Wybierz którąś afrę http://www.onzemalawicichliden.eu/Bestanden%20vissendatabase%20eng/Cynotilapia%20eng.html ----- żeby było łatwiej zerknij najpierw co jest dostępne w handlu
jedyneczka Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor #32 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Eliot12 dzięki:) Perez pisze , że są bardziej roślinne, a może dojedzą sobie gloników?No bo kto je u mnie bedzie podjadał? Już teraz wiem , że nie daje sie serc wołowych /i syn już ich nie podaje/ale jakis m-c temu wrzucił kostke serc ze szpinakiem polystigmom , a one czorty jedne pluły szpinakiem:P Mięsko wchrzaniły a zielone zostało za piachu:D
eljot Opublikowano 11 Stycznia 2012 #33 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Perez pisał o saulosi afry w zdecydowanej większości są "mięsożerne"
yaro Opublikowano 11 Stycznia 2012 #34 Opublikowano 11 Stycznia 2012 i niestety mają mało atrakcyjne kobietki - co patrząc na non mbune powiększy w obsadzie efekt samic - nieciekawych. Saulosi z silną i większą od niego obsadą będzie miał problem z dostaniem się na danie główne podczas karmienia, co nie znaczy że nic nie zje, ale na pewno nie za dużo. A wtedy resztę pokarmu pobierze skubiąc gloniki.
jedyneczka Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor #35 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Niewyrażnie napisałam , a chodziło mi o saulosi.... Więc ma to jakiś sens , że pozjadaja troche glonów?
yaro Opublikowano 11 Stycznia 2012 #36 Opublikowano 11 Stycznia 2012 gdy miałem je cały czas skubała skałki - jednak jeśli myślisz że może pełnić rolę czyściciela skałek od glonów - to nie ma szans aby pysie wyczyściły ci akwarium.
jedyneczka Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor #37 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Yaro, nie chodzi o to aby była "pożeraczem" glonów / ja lubię zieleń / ale uzupelniła sobie dietę, bo reszta to miesozercy.A jak pisal Perez ona woli rośliny.A moje watpliwości to: czy glony jej starczą jako posilki roslinne?
yaro Opublikowano 11 Stycznia 2012 #38 Opublikowano 11 Stycznia 2012 spokojnie zabierze też coś mięsożercom. Na pewno nie będzie głodna.
jedyneczka Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor #39 Opublikowano 11 Stycznia 2012 No to mnie uspokoiłes:) Ciesze sie , bo juz sie do nich "psychicznie" przyzwyczaiłam:D
Perez666 Opublikowano 11 Stycznia 2012 #40 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Tylko co na to układ pokarmowy saulosi, gdy jego dieta w 90% będzie się składała z mięsa? Obyś nie musiała pisać w dziale "choroby, leczenie..."
Rekomendowane odpowiedzi