Majkel2000 Opublikowano 31 Grudnia 2011 #1 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Mam dziwne zjawisko, samica (wnioskuję z tego, że nikt jej nie przegania w akwa) Saulosi, chce się wytrzeć z Maingano.. Podstawiają sobie ogony, i pływają razem, gdzieś pod kamieniami, a Maingano odgania inne rybki tudzież SAULOSki.. Jeszcze wczoraj sie do samicy dobierał jakiś samiec Saulosi (tzn, mam nadzieję że to SAULOSki są) Proszę, zachowujmy poziom. Gorol.
eljot Opublikowano 31 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 31 Grudnia 2011 No to już byłby spory mezalians możesz wstawić fotki?
chamaeleo Opublikowano 31 Grudnia 2011 #3 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Może nie masz samic saulosi tylko np. MELANOCHROMIS JOHANNI .
Majkel2000 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor #4 Opublikowano 31 Grudnia 2011 O ja Ciee... Faktycznie, to może być johanni... Zaraz wstawiam fotki OTO FOTKA: http://www.klub-malawi.pl/index.php/galeria/?g2_itemId=150098 Co wy na to?
eljot Opublikowano 31 Grudnia 2011 #5 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Hmm wygląda na maingano, ile ich masz?
Majkel2000 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor #6 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Samice ryb się nie puszczają No jeśli się z innym gatunkiem "trze" to dla mnie raczej się "puszcza" :-) ale to mało istotne, ważne, że wiadomo o co chodzi.. Wstawiłem fotke, może kto wie co to jest? Możliwe że to Maingano, ale maingano samice są żółte? Oglądając johanni na zdj w necie, to bardzo pasowały te moje. Mam jednego wybarwionego, jak na zdj, i ta żółta.. no miała być saulosi... Heh wogole wszystkie miały być saulosi! Na zdj, ta żółta rybka, ma jakby podwójny odbyt.. Coś tam kiedyś czytałem, że coś tam jakoś tak się robi w okresie tarła..? Bede zły jeśli to są maingano czy tam johanni... Ile ich mam, no raczej dwie, tzn, jedna niebieska i żółta... JASNY GWINT!! IKRA W PYSKU...
cactus Opublikowano 31 Grudnia 2011 #7 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Johanni, samiec i samica. Chyba że samica saulosi a samiec johani bierze ją za swoją.
Majkel2000 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor #8 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Wszystkie rybki, są pochowane po kątach, a te dwie dosłownie przeganiają wszystko i od czasu do czasu pod kamieniem bzyku bzyk ;-)... No a niech to trafi jasny... Nagrałem filmik, ale nie wiem czy można na forum wstawiać, chyba nie, wiec dam na youtube i wstawię linka.
makok Opublikowano 31 Grudnia 2011 #9 Opublikowano 31 Grudnia 2011 link youtubowy się pojawi tu jako filmik - tak się właśnie wstawia
Majkel2000 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor #10 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Oto filmik, radźcie, może to wcale nie tarło? http://youtu.be/yozwME9Bif0
Rekomendowane odpowiedzi