Skocz do zawartości

Cenzura na tym forum!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Agresja rodzi agresję Wydaje mi się że zbyt ostro podeszliście do człowieka Zbuntuje się Jedyne kto na tym ucierpi to ryby Być może na spokojnie udało by mu się wyjasnić pewne nieprawidłowości

W watku w galeri można przeczytać pewne stwierdzenia nad wyraz Np że NO2 wypala skrzela Paletki też hodują z powodzeniem i 126 litrach z powodzeniem Ale zawsze jest jakieś ale... :?:

Jak pisałem wczesniej merytoryką można naprawdę dużo zdziałać

Opublikowano

merytorycznie już próbowano... i z jakim skutkiem?

widzisz żeby przedstawiiał jakiekolwiek argumenty poza: ryby mi się rozmnażają i ok?

a paletki to i może ale para w takim baniaku... u ryb które w porównaniu z mbuną są nieruchome!

akurat to autor powinien uzasadnić merytorycznie swoje twierdzenie że można... i uzasadnić dlaczego jesteśmy zapatrzonymi w siebie i swoje akwaria...

natomiast to próbował używając przy tym mocno niecenzurallnych postów (zostały usunięte w minute po napisaniu także nie mogłeś widzieć)

Opublikowano

A ja proponuje wszystkim nie spinać się bo to nic nie da. Z jednym się z Alojzym zgadzam - forum to nie wyrocznia jak należy prowadzić akwa, tylko miejsce gdzie można znaleść porady jak je prowadzić, starając się zapewnić rybom w miarę dobre warunki (idealne zapewni tylko ktoś, kto je wpusci z powrotem do Malawi ;)). Kto chce, z porad skorzysta i bedzie prowadził wg zaleceń użytkowników, ktos inny będzie się częściowo do tego stosował, a ktoś inny (autor) będzie prowadził całkowicie po swojemu. Nie oszukujmy się, ale akwarium ma też pełnić w 90% funkcje estetyczne w domu i to jest jedyne usprawiedliwienie na nadmiar ryb...

Ale nie aż taki nadmiar. Byłbym w stanie zrozumieć spokojnie 12 dorosłych saulosi (czy innego małego jednogatunkowego) w 112 (wiem, że wiele osób się ze mną nie zgodzi), pod warunkiem, że zapewni się odpowiednie parametry - NO2 niewykrywalne, NO3 do 50. Ale nie pełen mix 26 dużych ryb w akwa 14l większym. W takiej ilosci to one nawet nie mają gdzie pływać, dochodzi pewnie do tarła miedzy gatunkowego i samce nie maja rewirów. Trzeba było sobie 50 neonków kupić, tez byś miał masę ryb, ale przynajmniej by wyjściowo wyglądały.

Opublikowano

Przemek - trzeba trzymac fason ;) masz racje. Nie wdajcie sie w glupie dyskusje. Macie mnostwo narzedzi do usuniecia niepotrzebnych tu osob. Jezeli nie znalezliscie wspolnego jezyka nie znizajcie sie do jego poziomu. Makok jestes doroslym mezczyzna chyba nie bedziesz toczyl piany co kto napisal...Potraktuj to jak napis na murze.

Opublikowano
Trzeba było sobie 50 neonków kupić, tez byś miał masę ryb, ale przynajmniej by wyjściowo wyglądały.
Tu się zgadzam całkowicie. Można "estetykę" połączyć z dobrem ryb, jest bardzo wiele gatunków nie koniecznie muszą to być pyszczaki w zbyt małym akwa.
Opublikowano
Przemku problem w tym że tutaj się nie dało.

Nie chciałbyś przeczytać ostatniego posta kol. Alojzego.

Tak? a Cóż takiego niecenzuralnego było w tym poście, że teraz nie będziesz mógł spać po nocach? :)

Napisałem co myślałem nie używając przy tym ani jednego wulgarnego słowa :) ale oczywiście tutaj jeszcze jest komuna i mi go usunięto heh cenzura obowiązuje :)

Wy co chwile mnie obrażacie pisząc niecenzuralne słowa i jakoś administracja waszych postów nie usuwa - to tylko potwierdza, że ten temat jest jak najbardziej zasadny... Cenzura i komuna jeszcze u was!!! A mądrzejszych od was nie ma.... buhahaha

Opublikowano
Tak? a Cóż takiego niecenzuralnego było w tym poście, że teraz nie będziesz mógł spać po nocach? :)

Napisałem co myślałem nie używając przy tym ani jednego wulgarnego słowa :) ale oczywiście tutaj jeszcze jest komuna i mi go usunięto heh cenzura obowiązuje :)

Wy co chwile mnie obrażacie pisząc niecenzuralne słowa i jakoś administracja waszych postów nie usuwa - to tylko potwierdza, że ten temat jest jak najbardziej zasadny... Cenzura i komuna jeszcze u was!!! A mądrzejszych od was nie ma.... buhahaha

dobrze wiesz który post Ci usunięto - nie rób z siebie ofiary...

że to niby co robimy przed naszymi akwariami?? przypomnisz? :P

nadal nie widzę rzeczowej argumetacji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.