Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam, czy orientujecie sie czy to źródło jest jeszcz aktualne ?! Dzwonilem ale nikt nie odbiera :( Ewentualnie zna ktos dobry sklep lub hodowce w Bydgoszczy lub Toruniu? Pozdr

Opublikowano

Pakowane w standardowy sposób to ogromne ryzyko. Malutkie saulosi które wysyłałem do Niemiec jechały 22 godziny i przeżyły. To mój rekord. Wiozłem w upale ryby kilkanaście godzin niby wyizolowane ( styropianowe pudełko )i o mały włos by się pożegnały z życiem. Można jednak próbować w jakiś skomplikowany sposób. Wioząc natlenioną wodę ze sobą podmieniając ją w worku itp.

Opublikowano

jezeli moge pomóc, jadąc po ryby daleko (najczesciej odbieram osobiscie) biore ze sobą duże wiadro z pokrywa, w pokrywie robie dziurki i przez jedna z nich wpuszczam rurke zakonczona kamieniem do napowietrzania, rurke podlaczam do malego brzeczyka ktory zasilam przetwornica 12V-220V, w ten spsób wiozlem juz ryby 2 dni (z przystankiem u rodzinki) i wszystkie dotarly na miejsce bez uszczerbku

Opublikowano

To też jest pomysł, jednak trzeba uważać na temperaturę ... zwłaszcza jeśli nie zapewnimy cały czas klimatyzacji.

Opublikowano

W niedziele rano przed powrotem do domu jade do Torunia, doktorek mowil ze 12 h w podrozy nie powinno byc problemu i on przygotuje pysie do podrozy ;)