sysgone Opublikowano 14 Marca 2007 #1 Opublikowano 14 Marca 2007 Mamy niewątpliwą przyjemność zaprezentować kolejną aplikację klubową. Po forum, giełdzie, czy nowym serwisie przyszła pora na Album Klubu Malawi. Jego zadaniem ma być udostępnianie dobrych jakościowo zdjęć ryb, zdjęć klubowiczów, zdjęć z imprez klubowych czy też prezentowaniem zbiorników zaprojektowanych i urządzonych w stylu "malawi" W przeciwieństwie do ogólnie dostępnej Galerii KM, zdjęcia publikowane w Albumie będą poddawane subiektywnej ocenie przez moderatorów pod względem jakości, prezentowanej na nich treści oraz zgodności z opisem . Zdjęcia słabe jakościowo, powielające już zamieszczone fotografie lub błędnie, niestarannie opisane nie będą publikowane. Album "Ryby" podzielony został na rodzaje, te zaś na gatunki. W opisie każdego z tych podalbumów widnieje informacja o odkrywcy i dacie odkrycia, w niektórych gatunkach dostępne są dodatkowo linki do artykułów oraz opisów gatunków dostępnych na naszym serwisie. Album jest próbą zebrania w jednym miejscu zdjęć, dzięki którym łatwiej będzie początkującym malawistom spróbować zidentyfikować ryby pływające w ich zbiornikach. Dostęp do zdjęć został podzielony na 3 poziomy: - dostęp dla wszystkich - możliwość obejrzenia jedynie miniaturek zdjęć ( max. 300px ) - dostęp dla sympatyków - podgląd wersji przeskalowanych ( 500 px ) - dostęp dla klubowiczów - pełny dostęp do wszystkich wersji. Album spięty jest funkcjonalnie z Bazą składek, więc poziom dostępu sterowany jest wprowadzanymi zmianami w Bazie KM. Loginy ( nazwy użytkowników ) również zostały zaciągnięte z Bazy KM, nie ma więc potrzeby ponownej rejestracji do Albumu ( która de facto została wyłączona ), wystarczy jedynie skorzystać z opcji Odzyskiwania zapomnianego hasła, odebrać mail z linkiem aktywującym dostęp, ustawić nowe hasło i zacząć przeglądać własne zasoby w celu dogrania do Albumu nowych zdjęć. Rada KM Cytuj
jas73 Opublikowano 14 Marca 2007 #2 Opublikowano 14 Marca 2007 brawo za inicjatywe jesli jakies zdjecie mojego autorstwa, umieszczone w galerii, poddane subiektywnej ocenie moderatorow spelni wymagania jakosciowe to prosze je wykorzystac. Cytuj
sysgone Opublikowano 14 Marca 2007 Autor #3 Opublikowano 14 Marca 2007 moderatorzy i tak beda mieli co robic, wiec jesli mialbys ( Ty i kazdy inny ) czas i cheć, to zapraszam do samodzielnego uploadu ja z kolei siadam do kolejnego projektu ale o tym narazie ciii..... Cytuj
bidzi Opublikowano 14 Marca 2007 #4 Opublikowano 14 Marca 2007 Nie mogę się zalogować na stronie albumu??? Czy należy się tam zarejestrować? Cytuj
VDR Opublikowano 14 Marca 2007 #5 Opublikowano 14 Marca 2007 Dostęp do zdjęć został podzielony na 3 poziomy: - dostęp dla wszystkich - możliwość obejrzenia jedynie miniaturek zdjęć ( max. 300px ) - dostęp dla sympatyków - podgląd wersji przeskalowanych ( 500 px ) - dostęp dla klubowiczów - pełny dostęp do wszystkich wersji. Album spięty jest funkcjonalnie z Bazą składek, więc poziom dostępu sterowany jest wprowadzanymi zmianami w Bazie KM. Loginy ( nazwy użytkowników ) również zostały zaciągnięte z Bazy KM, nie ma więc potrzeby ponownej rejestracji do Albumu ( która de facto została wyłączona ), wystarczy jedynie skorzystać z opcji Odzyskiwania zapomnianego hasła, odebrać mail z linkiem aktywującym dostęp, ustawić nowe hasło i zacząć przeglądać własne zasoby w celu dogrania do Albumu nowych zdjęć. Jesli nie jestes klubowiczem ani sympatykiem to pozostaje Ci jedynie mozliwosc obejrzenia miniaturek max 300px no chyba, ze wstapisz do klubu :> A jesli bidzi to ten sam bidzi co w Bazie Klubowej to sprobuj odzyskac zapomniane haslo (nawet jesli jest poprawne), odebrac mail z linkiem aktywujacym i ustawic jeszcze raz haslo ;] Cytuj
bidzi Opublikowano 14 Marca 2007 #6 Opublikowano 14 Marca 2007 Tak to ten sam bidzi. Dziękuje, tak też zrobiłem i oczekuje na hasło. Pozdrawiam. Cytuj
sysgone Opublikowano 14 Marca 2007 Autor #7 Opublikowano 14 Marca 2007 juz dopisalem pare linijek, aby zalogowac sie do albumu nalezy posiadac konto w Bazie KM, a tam jedynie skorzystac z opcji Odzyskiwania hasla. Cytuj
milc Opublikowano 16 Marca 2007 #8 Opublikowano 16 Marca 2007 Jestem obrażony. Osoby na fotkach powinny (chyba, że są, a ja mam coś ze wzrokiem) być podpisywane nickami z forum, a jest mniejszość. Się bym wirtualnie zapoznał z dyskursorami :-) milc Cytuj
sysgone Opublikowano 16 Marca 2007 Autor #9 Opublikowano 16 Marca 2007 zamiast sie obrazac, dorzuc wlasna facjate i jesli juz sa podpisy, to wlasnie nickami z forum/czata/bazy klubowej Cytuj
sabotage Opublikowano 18 Marca 2007 #10 Opublikowano 18 Marca 2007 Hmm intryguja mnie 2 rzeczy, mianowicie: 1)Mozna komentowac zdjecia w albumie, jesli tak to gdzie/jak? 2)Slajdy, fajna opcja bylby ogolny pokaz, nie jednego konkretnego albumu, tylko np wszystkich zdjec w calym "albumie KM" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi