melanochromis Opublikowano 17 Października 2011 #32 Opublikowano 17 Października 2011 W 200l akwarium mogłeś większe stadko pseudotropheus saulosi dobrać . 3/7 minimum .
Magik88 Opublikowano 18 Października 2011 Autor #33 Opublikowano 18 Października 2011 nie filtrów nie czyscilem, mam nadzieje ze dobrze zrobilem =/ wpuscialem ryby i miejmy nadzieje ze bedzie ok. nie chce zaczyna nowego tematu powiedzcie mi czy ta ryba na dole to samica saulosi? bo anatomicznie wyglada tak samo tylko kolory sie jej dziwnie pozmienialy. Do identyfikacji służy galeria, gdzie zapraszam.Perez666.
eljot Opublikowano 18 Października 2011 #34 Opublikowano 18 Października 2011 Jak filtrów nie czyściłeś to powinno być ok. Co do ryby to kiepskie zdjęcie jeśli to młode ryby to stawiam na zdominowanego samca.
Magik88 Opublikowano 18 Października 2011 Autor #35 Opublikowano 18 Października 2011 samiec? 0.o mialo byc 6 samic i 2 samce, [niebieskie]. w tle widac jednego dosc wyraznie. Co do jakosci to lapie je w locie i tak wychodzą te zdjęcia, aparat dosc dobry jest =P
bigb Opublikowano 18 Października 2011 #36 Opublikowano 18 Października 2011 chyba wybarwiający się młody samiec ale zdjęcie marnej jakości
Aspat Opublikowano 18 Października 2011 #37 Opublikowano 18 Października 2011 Mnie też wygląda na samca, a jak w najbliższym tygodniu pokarzą się wyraźniejsze pasy to wtedy bedziesz miał pewność. Ja też kupiłem 8 saulosi i miałem nadzieję że wyjdzie 2/6 i wyszło, ale odwrotnie:D
bigb Opublikowano 18 Października 2011 #38 Opublikowano 18 Października 2011 Ja to chyba miałem fuksa, i to niebywałego, na 12 ryb wielkości 2cm i mniej dostałem 3+9, sprzedawca normalnie w lotka powinien grać. To, że aparat dobry to okej ale jak zdjęcie z ryba do rozpoznania będzie ostre (ryba nie będzie rozmazana) to będzie łatwiej. Coś mi sie wydaje, że masz 3 samce.
Magik88 Opublikowano 19 Października 2011 Autor #39 Opublikowano 19 Października 2011 ale ten samiec bedzie taki niebieski jak te dwa? bo na razie to sie nie zapowiada. wyglada raczej jak te samice tylko inaczej sie wybarwia. Mam zostawic taki uklad? 3 samce 5 samic? czy zmienic a jak juz to jak. dokupic samic czy tego pana odlowic i zamienic. tylko skad pewnosc ze znow nie bedzie samca...?
eljot Opublikowano 19 Października 2011 #40 Opublikowano 19 Października 2011 Zostaw tak jak jest, jeśli go usuniesz może się zdarzyć że, jeden z pozostałych dwóch zostanie zdominowany i straci ładne kolorki.
Rekomendowane odpowiedzi