Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jezeli zrobisz cale z OPTI a dno i boki beda ze zwyklego zobaczysz roznice w kolorze szkla. Prawda jest taka ,ze duzo nie zaoszczedzisz na takiej komnbinacji i jak juz robisz to rob full OPTI. Jak zagladniesz w takie szklo od gory to OPTI jest bialo-niebieskie a zwykle jest zielone. Naprawde nie duzo doplacisz a lepiej to wyglada w full OPTI.

tylko po co robić dno z opti?? przecież szyby od dna i tak nie widzisz... bo albo silikon czarny, albo akwa wpuszczone w szafkę, albo z góry piach :D

a tylna szyba zależy od pożądanego efektu - bo po co robić tył z opti jak masz go zamiar potem zakleić np czarną folią?? szkoda kasy

dlatego ja też byłbym za tylko przodem i bokami z opti... no ale nie profil, no nie profil mili państwo, profil to złoooo :mrgreen:

Opublikowano
bo po co robić tył z opti jak masz go zamiar potem zakleić np czarną folią?? szkoda kasy

A na przykład po to że, jak zdarzy się porysować przednią szybkę (ehhh:() to można akwa obrócić:) Ale nie profil czyli kolejny "-" takiego rozwiązania :)

Opublikowano

Wiem ,ze to detale ale uwierz mi ,ze jak sie popatrzysz przy dobrze naswietlonym akwa to bedziesz widzial inny kolor szkla na zewnatrz. Jezeli chcesz wysle foto. Oczywiscie jak ktos nie jest tak upierdliwy jak ja to nie bedzie mu to przeszkadzalo. Jesli chodzi o cene to zaoszczedzilbym 100 zl na tej szybie z tylu i dnie. Najdrozsza jest robocizna i klejenie a juz najwazniejsze jest szlifowanie.

--

Jezeli uzywasz tla ktore przepuszcza swiatlo i daje efekt glebi OPTI daje lepszy efekt przez powiekszenie. Kolor szkla jest inny i jak ktos lubi detale zobaczy to golym okiem. Tak sie sklada ,ze czesto bywam w Krakowie u najwiekszego dystrybutora tych akwarii i duzo "podgladnalem". Mialem juz takie akwarium mix i mam aktualnie full OPTI. Przy cenie 1000 zl nie ma co sie lapac za kieszen zeby zaoszczedzic 100 zl.

http://sklep.roslinyakwariowe.pl/krakow.php

Opublikowano
Wiem ,ze to detale ale uwierz mi ,ze jak sie popatrzysz przy dobrze naswietlonym akwa to bedziesz widzial inny kolor szkla na zewnatrz. Jezeli chcesz wysle foto. Oczywiscie jak ktos nie jest tak upierdliwy jak ja to nie bedzie mu to przeszkadzalo. Jesli chodzi o cene to zaoszczedzilbym 100 zl na tej szybie z tylu i dnie. Najdrozsza jest robocizna i klejenie a juz najwazniejsze jest szlifowanie.

--

Jezeli uzywasz tla ktore przepuszcza swiatlo i daje efekt glebi OPTI daje lepszy efekt przez powiekszenie. Kolor szkla jest inny i jak ktos lubi detale zobaczy to golym okiem. Tak sie sklada ,ze czesto bywam w Krakowie u najwiekszego dystrybutora tych akwarii i duzo "podgladnalem". Mialem juz takie akwarium mix i mam aktualnie full OPTI. Przy cenie 1000 zl nie ma co sie lapac za kieszen zeby zaoszczedzic 100 zl.

http://sklep.roslinyakwariowe.pl/krakow.php

zaufaj im że wiem jak wygladają takie baniaki w prawie każdej opcji

- full

- mix

- float

pytanie jakie się nasuwa, to czy naprawdę będzie to tylko 100zł różnicy ;)

bo wg. mnie więcej - i nie mówię tu o podanym przez Ciebie sklepie, bo umówmy się oni najzwyczajniej w świecie zdzierają i tyle :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie

czy mógłby ktoś polecić osobę wykonującą akwarium

planuję wykonanie akwarium OptiWhite o wymiarach 116cm x 35 głębokość x 40 wysokość

nie wiem jakiej grubości szkło powinno być 8mm czy już 10mm?

no i generalnie czy warto OW ?

fajnie by było jakby ktoś produkował od razu pokrywy z oświetleniem na wymiar

mam taki wymiar szafki że ma 118cm szerokość i 40cm głębokość

Pozdrawiam

Opublikowano
zaufaj im że wiem jak wygladają takie baniaki w prawie każdej opcji

- full

- mix

- float

pytanie jakie się nasuwa, to czy naprawdę będzie to tylko 100zł różnicy ;)

bo wg. mnie więcej - i nie mówię tu o podanym przez Ciebie sklepie, bo umówmy się oni najzwyczajniej w świecie zdzierają i tyle :P

Płacę wymagam mam akwarium idealne takie jakie chciałem :D do 7 dni odebrane bez żadnych bąbli i innych niespodzianek nie mówiąc już o niewidocznym silikonie.

Opublikowano

A może warto pomyśleć o dodatkowym blacie 120x40, przez co pokrywa na wymiar by Ci odeszła(czyli koszty by się zmniejszyły..), a różnica w cenie akwarium z OW byłaby praktycznie żadna...

Opublikowano
Witajcie

czy mógłby ktoś polecić osobę wykonującą akwarium

planuję wykonanie akwarium OptiWhite o wymiarach 116cm x 35 głębokość x 40 wysokość

nie wiem jakiej grubości szkło powinno być 8mm czy już 10mm?

no i generalnie czy warto OW ?

fajnie by było jakby ktoś produkował od razu pokrywy z oświetleniem na wymiar

mam taki wymiar szafki że ma 118cm szerokość i 40cm głębokość

Pozdrawiam

Takie akwarium to jakieś 800 zł z Full Opti do tego pokrywa z pleski na wymiar w dwóch częściach za 50 zł i oprawa Hagena zakładana na boki akwa za 300 zł ....plus świetłowki. Oprawa Hagena ma regulowana długośc wiec napewno dopasujesz sobie wymiary.

Nie ma co kombinować ;)

--

Zamawiajac niedawno full opti 300L a dno plus tyl ze zwyklego roznica wyszla 200 zl wiec nawet nie myslalem o oszczednosciach:p Ostatnio mialem mix i jednak lepiej dolozyc te 200 zl do calosci.