Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Chciałbym aby jakiś hodowca dopomógł mi w doborze obsady spośród wymienionych poniżej gatunków..

-- 1.-- Cynotilapia Afra Pulpican -- 2. -- Labidochromis Caeruleus --- 3. -- Pseudotropheus Saulosi -- 4. -- Pseudotropheus Socolofi -- 5. -- Pseudotropheus Acei -- 6 .-- Pseudotropheus Elongatus Mpanga -- 7. -- Metriaclima Estherae Red Red -- 8. -- Metriaclima Lombardoi -- 9. -- Pseudotropheus Elongatus Neon Spot -- 10. -- Cynotilapia Afra White -- 11. -- Melanochromis Auratus -- 12. -- Nimbochromis Venustus -- 13. -- Labidochromis Hongi Red Top -- - Melanochromis Maingano , Pseudotropheus Aci Ngara White Tail , Pseudotropheus Demasoni , Pseudotropheus Chewere , Pseudotropheus Socolofi Albino

Które z którymi będe żyło w dobrych relacjach.. Chodzi mi o 2..3 haremy żeby nie przerybiać, bo baniak nie jest zbyt duży..

Opublikowano
Ja wybrałbym Metriaclima Estherae Red Red, Pseudotropheus Aci Ngara White Tail + chewere lub mpanga.

Jeszcze prosiłbym o proponowane + ilość szt.

Opublikowano

L.hongi - piękny samiec,silny,terytorialny

M.estherae red red - nie dający sobą pomiatać,piękny samiec .Samice rozjaśnią baniak

Ps.acei Ngara white tail - "łagodny" przedstawiciel mbuny,wypełni toń baniaka.

To jest moja propozycja.Myślę że jest szansa u acei na wielosamcowość,reszta po jednym samcu,przy redach więcej samic by ożywić kolory zbiornika ;)

Opublikowano

OK.. moja żona podjęła decyzję.. chciałaby żeby było.. troszkę żółto, troszkę pomarańczowo i niebiesko.. hehe w sumie ładny wybór.. to mi pomogła..A i jeszcze takie lekko podłużne niebieskawe w podłużne paski...

Chyba będę musiał sie dostosować...

Opublikowano
OK.. moja żona podjęła decyzję.. chciałaby żeby było.. troszkę żółto, troszkę pomarańczowo i niebiesko.. hehe w sumie ładny wybór.. to mi pomogła..A i jeszcze takie lekko podłużne niebieskawe w podłużne paski...

no popatrz jak to wszystko działa wg tych samych prawideł natury ;)

z tą różnicą, że moja nie za bardzo chciała właśnie te "lekko podłużne niebieskawe w podłużne paski" (ale i tak są :D)

no i zażyczyła sobie te "trochę pomarańczowe" (czyli Hongi) jako swój prezent urodzinowy... w sumie to nie mam nic przeciwko temu, żeby częściej chciała takie prezenty, tylko gdzie ja postawię kolejne 375 l ?

Opublikowano

Czy może być taka obsada:

Maingano, red red, lombardzki i saulousi..? w 375L.. Czy to za dużo i źle dobrana obsada...

Ewentualnie jeszcze Hongi... więc.. jaka konfiguracja zalecana..?