Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedługo robię generalne przemeblowanie w akwarium więc chciałbym się poradzić szanownych kolegów. Tak jak w tytule chodzi mi o piach z kopalni w których się go wydobywa ,mam prawie pod nosem taką kopalnię więc mogę skorzystać za free. A może ma ktoś taki piach w akwarium i wrzucił by fotkę jak to się prezentuje? będę wdzięczny.

Opublikowano

To może napisz jak nazywa się ta kopalnia bo z kolorem piachu z kopalni bywa różnie :wink:

A tak na poważnie to jak ci kolor odpowiada to bierz i przygotuj się na ostre płukanie.

Opublikowano

Ja też mam taką kopalnię blisko siebie ale nie zdecydowałem się na piasek z niej. Z bardzo prostego powodu. Nie miałbym żadnej pewności jaką wielkość ziaren dostanę. Natomiast piach z marketu wydaje się wstępnie przesiany.

Opublikowano

Nie zastanawiaj się tylko bierz,przynajmniej próbkę by stwierdzić czy pyli.Przecież nie będziesz płacić 25pln za 20 kg(czy jakoś tak) za piach z supermarketu!Jeśli jest to piach który jest przeznaczony na budowy to jest idealny.

Opublikowano

Z tego co wiem to na pewno używają go do napełniania piaskownic dla dzieci. No ale nie zaszkodzi właśnie go przetestować, Perez 666 a ty jaki masz piach w swoim msobarium jeżeli można wiedzieć?