Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój baniak to 240l, obsada 2+5 Saulosi, posiadam kotnik 30l do którego, pryekadam samice po 3 tygodniach inkubowania. Samica od 3tygodni jest już w głównym zbiorniku. Mode są już 3cm podrostkami. Dziś wpuściłem 3 szt. natychmiast dominujący samiec je pożarł Kiedy młode Saulosi wpuścić do głównego zbiornika?

Opublikowano

3 cm już powinny sobie poradzić? Spróbuj wpuścić je wieczorem przy zgaszonym świetle tak aby młodziaki poznały akwa i wiedziały gdzie się schować.

Opublikowano

Moderatorzy, Coś nie tak dzieje się na forum. Rozpoczynam temat, po czym inni dołączają się do dyskusji zupełnie w innym temacie. Nie rozumiem flaczak z kotnikiem dzieli się wiadomościami "biznesowymi". Nie poznaje forum. Gdzie ład kultura pytań i odpowiedzi? Dzięki eljot12 i slawek gorol za konkretne podpowiedzi. Jutro zamierzam zrobić małe przemeblowanie w baniaczku i późnym wieczorkiem przeprowadzić młodzież.

Opublikowano

3cm to juz spory podrostek taki jak jest dostepny w sklepach watpie zeby saulosi zjadl rybe takiej wielkosci,skoro piszesz ze samica wypuscila je okolo 3 tyg.temu (tak wynika z Twojego postu) watpie zeby mialy 1 cm...

Opublikowano

@elozox

mi też coś tu nie gra , facet chyba ma 'oko wędkarza' mam hodowle i daje pyszczaki do zoologa, i zanim bd. mieć te 3cm to dobre 3miesiące mijają.

Elongatusy rosną w nieskończoność, w 3miesiące ledwo mają 1,5cm ,haplo i red redy dopiero mają 3cm a maigano i yellowki 2,5cm : )

Opublikowano
@elozox

mi też coś tu nie gra , facet chyba ma 'oko wędkarza' mam hodowle i daje pyszczaki do zoologa, i zanim bd. mieć te 3cm to dobre 3miesiące mijają.

Elongatusy rosną w nieskończoność, w 3miesiące ledwo mają 1,5cm ,haplo i red redy dopiero mają 3cm a maigano i yellowki 2,5cm : )

Zależy czym i jak karmisz , jak podmieniasz wodę itp.

Opublikowano
Nie ważne czym ani jak karmi, a tym bardziej nie ma tu nic do rzeczy podmiana wody. Nie ma szans żeby świeżo wypuszczony narybek w 3 tygodnie miał 3cm.

Czytaj uważnie...

Nie napisałem , że 3 tygodniowy narybek ma 3 cm a napisałem co ma wpływ na wzrost młodych ryb.

Jak byś przeczytał uważnie to widział byś na jaki post odpowiedziałem...

A jak nie wiesz jakie czynniki mają wpływ na wzrost ryb to lepiej nie pisz w taki sposób .

Opublikowano

Kolego sengabay alias Malpat alias...

Jak byś przeczytał uważnie to byś zauważył że nie uogólniałem .... . Owszem te czynniki mają wpływ na wzrost ryb. Tylko w tym konretnym przypadku nie ma szans na tak szybki wzrost narybku bez względu na to czym je kolega karmi ani jak je karmi.